Через веломарафон у неділю на Львівщині частково обмежать рух транспорту

1521 0
На відрізку Турка – Ужок з 12.00 до 15.00 год рух транспорту повністю перекриють.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

На Самбірщині у неділю, 18 липня, відбудеться веломарафон формату Gran Fondo Ukraine, через який обмежать рух транспорту на деяких ділянках дороги, повідомляють в управлінні молоді та спорту Львівської ОДА. 

«Цієї неділі стартуватиме веломарафон Gran Fondo Ukraine — демократичні й динамічні змагання, що щорічно збирають кілька сотень прихильників велоспорту. У зв’язку з проведенням змагань на автомагістралі Львів-Ужгород на ділянці Старий Самбір-Ужок частково буде обмежений рух транспорту», – зазначають в управлінні 

Зокрема, рух буде обмежено на ділянці дороги Старий Самбір – Турка з 10.45 до 16.00 год, а на відрізку Турка – Ужок з 12.00 до 15.00 рух транспорту буде повністю перекритий

Веломарафон Gran Fondo Ukraine проходить щорічно, і вже вп’яте відбудеться на Львівщині. Цього року на марафон зареєструвалися вже близько півтисячі велосипедистів. Учасники на вибір долатимуть дистанції у 90 та 140 кілометрів. Найбільше учасників змагатиметься у віковій групі 30-34 роки.

Читайте також: У Львові в межах реконструкції вулиці Бандери перекриють частину Городоцької

За словами начальника управління молоді та спорту Львівської ОДА Романа Хім’яка, на Львівщину на марафон щороку приїжджають аматори велоспорту з усіх частин України, а також гості з сусідніх держав. 

Читайте також: На Львівщині за 50 млн грн відремонтують міст через річку Стрий

Веломарафон Gran Fondo – це формат багатокілометрових велозаїздів, що був започаткований в Італії і набув популярності у багатьох країнах Європи, а останнім часом – і на інших континентах. Вперше Gran Fondo, або ж велику гонку,  провели в італійському  приморському містечку Чезенатіко у 1970 році, зазначили в управлінні. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!