Через відключення світла частину світлофорів у Києві забезпечили резервним живленням

970 0
Окремо пішоходів просять подбати про свою безпеку.
Світлофор. Фото: з відкритих джерел

Світлофор. Фото: з відкритих джерел

У зв’язку зі стабілізаційними відключеннями електроенергії роботу окремих світлофорних об’єктів на складних перехрестях та транспортних розв’язках в Києві забезпечили резервним живленням. Це подовжує працездатність світлофорів від 2 до 4 годин. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«На сьогодні 223 світлофорних об’єкти забезпечено резервним живленням. Більша частина модернізована, тобто збільшено час роботи резервного живлення. Зокрема, на перехрестях: вул. Теліги–Дорогожицька, Теліги-Ольжича, Гостомельське шосе – вул. Міська, просп. Палладіна-вул. Булаховського, вул. Стеценка – Щербаківського, Харківська площа. І робота у цьому напрямі триває», – пояснив він.

Окрім того, Центр організації дорожнього руху посилює співпрацю з Управлінням патрульної поліції у м. Києві для регулювання руху на перехресті.

Читайте також: У Києві з’явився ще один ландшафтний заказник місцевого значення

Поворозник нагадав, що у разі вимкнення світлофорного об’єкту, відповідно до вимог Правил дорожнього руху України, водії для проїзду нерегульованого перехрестя мають користуватися відповідними дорожніми знаками.

Він окремо звернувся до пішоходів з проханням враховувати обставини відключення вуличного освітлення та подбати про свою безпеку. Зокрема, необхідно одягати світловідбивні елементи (флікери), аби бути помітними для водіїв у темний час доби. 

Нагадаємо, в Києві тривають екстрені відключення світла. Найближчими днями зберігається висока можливість застосування більш жорстких й тривалих відключень електропостачання.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!