Через використання генераторів на виробництвах в Україні подорожчають продукти

1009 0
У Міністерстві аграрної політики та продовольства прогнозують підвищення цін на рівні 3-5%.
Фото: Depositphotos

Фото: Depositphotos

Відключення світла в Україні та масове використання генераторів спровокує зростання цін на продукти. Про це в ефірі національного телемарафону попередив заступник голови Міністерства аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

За його словами, перебої з електроенергією на підприємствах у багатьох випадках є критичними. Через масові відключення світла виробництва змушені переходити на генератори, використання яких призведе до зростання цін на продукти в Україні. Зокрема, у Міністерстві аграрної політики та продовольства прогнозують підвищення цін на рівні 3-5%.

Читайте також: Із чим пов’язане зростання цін на яйця та чого ще очікувати. Пояснення експерта

Заступник міністра профільного міністра запевнив, що відомство має кілька стратегій, які дозволять забезпечити підприємства генераторами для безперебійного виробництва продукції.

«Також міністерство приймає заявки, зокрема, від тваринницьких ферм для включення їх до переліку критичної інфраструктури. Нам дуже важливо забезпечити електроенергією всі виробничі цикли. Підвищення (цін на продукти – ред.) коливатиметься на рівні близько 3-5%. Важливо, що суттєвого зменшення виробництва за ці кілька місяців не відбувалося», – наголосив він.

Нагадаємо, що, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства, внутрішня продовольча безпека України повністю забезпечена, і дефіциту продовольства не очікується.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!