Чого очікувати львів’янам цього тижня. Головні події

1177 0
Найголовніші зміни, які торкнуться нас вже за кілька днів.
facebook-сторінка Храму Святого Архистратига Михаїла

facebook-сторінка Храму Святого Архистратига Михаїла

Цього тижня Львівщина буде у «жовтому» рівні епідемічної небезпеки поширення коронавірусу та цілком можливо, розпочне вакцинацію.

«Жовтий» рівень епіднебезпеки

Починаючи з цього тижня, 24 лютого, на всій території України почне діяти адаптивний карантин із зонами, де діятимуть обмеження. На території окремих регіонів встановлять «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу.

Читайте також: Львівські лікарні готові прийняти сотню хворих із області, де вирує Covid-19

На території Львівщини діятиме «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Відтак, буде заборонено: перебувати в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот;  перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації; проводити масові (культурні, спортивні, розважальні тощо) заходи за певних умов; проводити офіційні спортивні заходи та матчі командних ігрових видів спорту із глядачами за певних умов; приймати відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 % місць; здійснювати регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні у кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння; робота дискотек, розважальних закладів (нічних клубів), ресторанів, кафе, барів; робота після 24:00 та до 7:00 ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо, крім надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки та замовлень на винос тощо.

Сесія Львівської міськради

У четвер, 25 лютого, у сесійній залі ЛМР відбудеться чергове пленарне засідання Львівської міської ради. Початок о 10.00.

У порядку денному – 326 питань. Серед основних питань: затвердження звіту про виконання міського бюджету Львова за 2020 рік; затвердження розподілу коштів бюджету розвитку Львівської МТГ на 2021 рік; затвердження Положення про постійні комісії Львівської міської ради 8-го скликання тощо.

Ймовірний початок вакцинації від коронавірусу

Вакцинація проти коронавірусної інфекції Covid-19 найімовірніше розпочнеться цього тижня, заявив минулого тижня міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час вебінару з Американсько-українською діловою радою.

Хоча, раніше чиновники заявляли про початок вакцинації 15 лютого. За словами міністра, її довелося відкласти через «логістичні та бюрократичні проблеми.

Читайте також: МОЗ запустило сайт про вакцинацію в Україні. Його обіцяють ще оновити

Учора в Індії вже відвантажили 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca і ця партія препаратів вже в дорозі до України.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, в Україні розробили план, який дає змогу одразу після прибуття вакцини проти Covid-19 розвозити її в обласні склади 11 транспортними засобами одночасно. Першими її повинні отримати сім регіонів: Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька області та місто Київ. Інші – наступного дня.

Нагадаємо, наразі невідомо скільки доз вакцини отримає Львівщини. За попередніми прогнозами, в першій хвилі вакцинації вакцинують приблизно 6 тисяч мешканців області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!