Чоловік, що кинув «коктейль Молотова» у консульство РФ у Львові, не пов'язаний з громадськими рухами

1899 0
Невідомий, який кидав пляшку з легкозаймистою рідиною, – з Горлівки.
фото: укрінформ

фото: укрінформ

Чоловік, який вночі 24 грудня кинув пляшку з легкозаймистою рідиною в огорожу Генерального консульства Росії у Львові, був з окупованих територій та не має стосунку до будь-яких громадських рухів. Про це повідомляє hromadske з посиланням на секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова.

Він заявив, що чоловік, який кидав «коктейль Молотова» у бік російського консульства, – з Горлівки. Ця людина, за його словами, не має стосунку до жодного громадського руху. Інцидент Данілов прокоментував, згадуючи про провокації та спроби дестабілізації в Україні.

«Такі речі періодично трапляються. Але наші служби – Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки та контррозвідники – всі ці питання відпрацьовують. Зараз таких питань немає», – додав він.

Читайте також: Через загрозу російської інтервенції у Львові пропонують створити концепцію тероборони

Наразі порушника вже затримали. 29 грудня Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомляв, що з ним проводять слідчі дії.

Нагадаємо, що вночі 24 грудня невідомий кинув пляшку з легкозаймистою рідиною в огорожу Генерального консульства Росії у Львові. Внаслідок події ніхто не постраждав, збитків диппредставництву не завдали. Правоохоронці відкрили справу за статтею 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Частина 4 цієї статті, яка передбачає використання зброї під час хуліганства, передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Tvoemisto.tv напередодні з'ясовувало, чи готова Україна до сучасних провокацій. За словами політолога-активіста, асоційованого дослідника Аналітичного центру УКУ Остапа Кривдика, у Львові варто було б закрити російське консульство ще у 2014 році, адже «це красива мішень для того, щоб показати, як українські «нацисти» коктейлями Молотова можуть спалити «нещасних російських дипломатів» у Львові». Детальніше про це читайте за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!