Чоловікам призовного віку не планують дозволяти виїзд за кордон, поки триває війна

5395 0
Призову підлягають чоловіки від 18 до 60 років.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Чоловікам призовного віку не планують дозволяти виїзд за кордон, поки триває війна з Росією. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зокрема, на запитання про те, чи будуть відкривати для чоловіків призовного віку кордон, щоб вони могли їхати до сімей або там працювати і забезпечувати валютну виручку сюди, Шмигаль відповів, що під час воєнного стану цього не планують робити.

Читайте також: Трішки вагітний або подарунок у бейбі-боксі. Як налякані чоловіки пробують втекти з України

«Тут насправді військові приймають рішення, але, я вважаю, що поки йде війна, всі чоловіки мають бути в Україні», – каже він.

Нагадаємо, 22 лютого президент України видав Наказ Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України «Про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період». Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери так і рядовий, сержантський склад. Винятки можуть бути:

  • за наявності посвідки про відстрочення від призову і повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік;
  • відповідно до висновку військово-лікарської комісії про непридатність;
  • за наявності трьох або більше неповнолітніх дітей;
  • якщо чоловік самостійно виховує неповнолітню дитину або утримує дитину з інвалідністю.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!