Чому найстаріші пологові Львова можуть закрити та які будівництва погодили в історичному ареалі міста. Підсумки доби

3232 0
Нині 23 квітня та 424 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Фотографії старого Львова

Фото: Фотографії старого Львова

Ситуація на фронті: Заступник глави МЗС України Андрій Мельник заявив, що Україна повинна негайно отримати у 10 разів більшу військову допомогу, ніж вона отримала від союзників дотепер, аби завершити війну цього року. «Ми вдячні нашим союзникам за військову допомогу. Але: цього недостатньо. Україні потрібно в 10 разів більше, щоб завершити російську агресію цього року», – написав Мельник у своєму Twitter.

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля противник зосереджує на наступі на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбито 58 атак противника. Найзапекліші бої – за Бахмут та Мар’їнку.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено 2 склади боєприпасів та ще два важливих військових об’єкти. Збито ворожий гелікоптер Мі-24 та 4 БпЛА (2 розвідувальних – «Орлан-10» та «Zala», а також 2 дрони-камікадзе типу «Ланцет»).

Читайте також: Бійці львівської бригади тероборони показали, як знищують ворога. Відстежили прихований бліндаж, в якому засіли вороги.

Акцент дня: Що буде із двома найстарішими пологовими будинками Львова? Рішення про подальшу долю пологових будинків Третього ТМО робоча група може озвучити найближчими тижнями.

Третє територіальне медичне об’єднання Львова, до якого входить 3-тя міська лікарня на вул. Рапопорта і пологовий будинок №1 на вул. Мечникова, нерентабельні. В лікарнях недостатньо пацієнтів, суттєво зменшилася кількість пологів, отже, можуть виникнути проблеми із зарплатами медпрацівників.

Тvoemisto.tv дізналося, яка ситуація із народжуваністю у Львові та чому два найстаріші пологові можуть закрити.

Читайте також: Іспанські лікарі вперше у світі провели повністю роботизовану трансплантацію легень. Нова технологія є менш болючою для пацієнта та знижує ризик післяопераційної інфекції, оскільки рана легко закривається.

Ключові події:

1. Американська Holtec International збудує в Україні до 20-ти атомних енергоблоків. Україна докладатиме максимум зусиль для витіснення зі світового ринку російської атомної галузі.

Читайте також: Франція допоможе Україні з транспортом, зокрема підтримає «Укрзалізницю». Вже є домовленості про постачання рейок та оновлення локомотивного парку;

2. У Львові урочисто пройшов день першої Пластової присяги. Цього року скаутська організація святкує свою 111-ту річницю.

Читайте також: У Бориславі у храмі Покрови Пресвятої Богородиці вперше відслужили літургію отці ПЦУ. Раніше було вирішено будівлю храму тимчасово опечатати;

3. Від початку року в історичному ареалі Львова погодили кілька будівництв і планують інші. Деталі. З початку 2023 року виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для нових офісних приміщень та житлових комплексів у різних частинах Львова, зокрема, у Галицькому, Залізничному та Личаківському районах.

Tvoemisto.tv зібрало перелік нових будівництв, які там вже погодили і мають намір.

Читайте також: Львів’яни можуть ознайомитися з проєктами перепланування вулиць Львова. Це мало б відбуватися без їхньої перебудови. Проєкт має безпекову та екологічну складові;

4. На Львівщині перекриють рух на дорозі Н-17 Львів – Радехів – Луцьк. Схема об’їзду. Це пов’язане з реконструкцією переправи.

Читайте також: На вулиці Бандери у Львові почали висаджувати дерева. За кілька днів мають висадити 89 дерев аж 8 видів;

5. В одному найкрасивіших парків Львова – Стрийському запанувала весна. Це ідеальне місце для відпочинку всією родиною.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова. До залишків величних замків та фортець. Tvoemisto.tv пропонує відвідати п’ять історичних будівель, які зазвичай не показують туристам.

Погода у Львові: У неділю, 23 квітня, хмарно з проясненнями. Температура вночі 1 – 6° тепла, місцями на поверхні грунту заморозки 0 – 2°; вдень 15 – 20° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!