Росія знову вдарила по багатоповерхівці Запоріжжя та іранські дрони уже в Білорусі. Підсумки доби

813 0
Нині 10 жовтня та 229 доба героїчного протистояння російській агресії.
Наслідки попереднього обстрілу Запоріжжя. Фото: Національна поліція

Наслідки попереднього обстрілу Запоріжжя. Фото: Національна поліція

Повітряна тривога. О 18:36 в області лунали сирени, була загроза запуску ракет зі стратегічної авіації з акваторії Каспійського моря.

Ситуація на фронті. Голова ОВА Сергій Гайдай повідомив, що українські захисники звільнили на Луганщині 7 населених пунктів. Це села: Новолюбівка, Невське, Греківка, Новоєгорівка, Надія, Андріївка та Стельмахівка. Усі – у Сватівському районі, і вони повністю контролюються Україною.

На цю ж тему: Словаччина передала україні дві гаубиці Zuzana 2. Ще один подарунок володимиру путіну на день народження.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Озарянівку, Кам’янку, Первомайське та Невельське.

Критична ситуація в 127 стрілецькому полку так званого 1 армійського корпусу рф. Сформований нашвидкуруч полк було одразу перекинуто на першу лінію бойового зіткнення в Херсонській та Миколаївській областях. У підрозділах тривалі перебої з водою та продовольством. Солдати екіпіровані засобами захисту старого зразка.

Трагедія дня: росіяни знов атакували Запоріжжя. Голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що росіяни здійснили близько десятка нових «приходів». Знову вдарили ракетою у житловий будинок, де спали люди.

«Внаслідок ракетної атаки у центрі Запоріжжя знову зруйновано багатоповерховий житловий будинок. Є постраждалі».

Фото: Запоріжжя.info

Внаслідок атаки російських окупантів по Запоріжжю в ніч на 9 жовтня загинуло 14 людей, з них одна дитина, 89 осіб поранено, в тому числі 11 дітей.  За час із 3 жовтня, ракетні удари росіян по Запоріжжю забрали життя щонайменше 43 людей.

Під вогонь потрапили десятки приватних домівок, два багатоквартирних будинки та цивільна інфраструктура міста. Унаслідок прямих влучань ракет у дев’ятиповерхівці були зруйновані з першого по сьомий поверхи. 

Загалом, окупанти спрямували по Запоріжжю 16 ракет – це були як С-300, так і крилаті Х-22 (із Ту-22М3) та керовані авіаційні ракети Х-59.

Читанка Твого міста: Про що мовчать українські чоловіки. Уривки зі збірки текстів 50 авторів. Які теми замовчувані в українському суспільстві, чому у нас не прийнято говорити про чоловічу крихкість, вразливість, біль, радість і право бути почутим, розповідаємо у спецпроєкті.

Цитата: «Про чоловіка, який провів у підвалі свого будинку в Бучі окупацію аж до звільнення міста. Про чоловіка, який разом з дружиною і дочкою евакуювався на автомобілі лісами і болотами. Є кілька історій з фронту.

Але й решта 45 історій – це ого-го! Там історія темношкірого українця і історія ЛГБТ-активіста з Донбасу. Історії про (не)сприйняття свого тіла і про прийняття інвалідності. Про домашнє насильство і подолання залежностей, про батьківство і буття сином,  про піклування за невиліковно хворою мамою. Про вразливість, силу духу, але й про слабкість, м’якість. І про любов також є». (Передісторія від укладачки збірки Ірини Лісової)

Ключові події:

1. Іранські дрони доставили в Білорусь, імовірно, для атак на західні регіони. На військовий аеродром завезли щонайменше 20 «шахідів»;

2. «Не робимо нічого, крім хліба». Львівщина є проблемною у харчопереробній галузі, – експерт. Крім хліба, у Львівській області практично більше нічого не виробляють.

Правильно було б надавати можливості для відкриття нових підприємств, але це варто робити не тільки заради інвестицій, потрібно орієнтуватися на здорову конкуренцію та споживчий попит;

3. На Львівщині за понад 32 мільйони грн продадуть завод, який торік майже купив Козицький. Стартова ціна Дашавського заводу – 32,4 мільйони грн;

4. На території колишньої катівні на Львівщині знайшли рештки 24 людей. У людей виявлені кульові поранення та розтрощені черепи, що свідчить про жорстокі страти;

5. Україна дізналася суперників у відборі на Євро-2024 з футболу. Ми потрапили до «групи смерті», де зіграємо з чотирма суперниками.

Благодійність для ЗСУ: Оксана Муха попросила на її концерти у жовтні не приносити квіти. Натомість у залах відвідувачі зможуть віддати гроші на допомогу українським військовим;

А також: Вакарчук у Львові зібрав два мільйони грн для бійців двох львівських бригад. Кошти вдалося зібрати лише за один вечір.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!