Чому на Львівщині досі не починають ремонт п’яти прикордонних доріг

4589 0
Щоб розпочати першу ділянку необхідно або змінити законодавство, або кредитний договір між Україною та Польщею.
Фото: shoppingpl.com

Фото: shoppingpl.com

На Львівщині вже майже п’ять років планують відремонтувати п’ять прикордонних доріг, що ведуть до Польщі. Як повідомив під час брифінгу сьогодні, 8 липня, голова ЛОДА Максим Козицький, кредит уже три роки заблокований.

Читайте також: Дорогу Львів – Рівне планують розширити до 4 смуг

Він каже, що розпочати ремонт першої дороги сподіваються у серпні. Як розповів у відповідь на питання Tvoemisto.tv керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза, дозвіл на початок будівництва вже отримали.

«Оскільки 60% має бути польського продукту, бо кошти йдуть у межах Польщі, то у нас стоїть питання, як правильно оформити дозвіл на в’їзд польських працівників і техніки на територію України, щоб вони могли працювати легально», – сказав Олег Береза.

Для цього, каже він, необхідно або змінити законодавство, або кредитний договір між Україною та Польщею. Олег Береза запевняє, що питання на контролі у вищого керівництва держави.

«Ми, можливо, будемо просити польську компанію, оскільки передбачається, що вони все одно ввезуть техніку, заплатити податки, а потім їм держава має відшкодувати ці кошти місцевим представництвам», – додав очільник Служби автодоріг Львівщини.

Дорогу Грушів-Немирів за 3,5 млн євро ремонтуватиме компанія UNIBEP S.A. Що стосується інших доріг, до вже є проєкт реконструкції дороги Рава-Руська – Червоноград, але його відправлять на доопрацювання в технічну раду. На експертизу проєкт передадуть у вересні. Ремонт цієї дороги коштуватиме 21,5 млн євро.

По дорогах Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий та КПП «Смільниця» – Старий Самбір також готують документи на експертизу. Їх ремонт коштуватиме відповідно 19,5 і 2 млн євро. Ці дороги ремонтуватиме DROG-BUD Spolka z ograniczona odpowiedzialnoscia.

Читайте також: Які державні дороги ремонтуватимуть на Львівщині у 2020 році

Нагадаємо, що позику від Республіки Польща надали під пільгове кредитування впродовж перших п’яти років. 60% товарів і послуг від цієї суми мають надати підприємці з польської сторони. Віддавати кредит буде український уряд.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!