Чому на Львівщині лунала сирена та якою є ситуація на кордоні. Головне за добу

21026 0
Коротко про головні події минулої доби.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Повітряна тривога. На Львівщині було одне сповіщення про повітряну тривогу (від 9 ранку 8 травня до 9 ранку 9 травня) – загроза повітряно-ракетного удару не справдилась завдяки захисту українських бійців. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Переселенці. В області надали прихисток ще 286 людям з інших областей. Від початку повномасштабного вторгнення, за офіційними даними, розселили 340 тисяч осіб. Також велика кількість людей поселилась на Львівщині самостійно – у родичів та друзів чи орендувала помешкання.

Читайте також: Російська техніка розкрадена і виходить з ладу, із 10 танків лише один на ходу, – розвідка 

Як внутрішньо переміщені особи у ЄІБД зареєструвалось уже 234 тисячі вимушених переселенців. З них 74 тисячі – діти.

Перетин кордону. За добу через пункти пропуску на Львівщині на виїзд перейшли 18 тисяч українців. Станом на 9 годину на усіх пунктах пропуску є черги, а саме: «Угринів», «Грушів» та «Смільниця» – легкові автомобілі на в'їзд; «Рава-Руська» – вантажівки по обидві сторони кордону; «Краківець» і «Шегині» – легкові автомобілі на в’їзд, вантажівки в обох напрямках.

Читайте також: Врятувати військових з «Азовсталі». Українців закликають підписати петицію

Диверсії. У поліції опрацювали 1520 звернень щодо підозрілих людей та об’єктів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!