Чому представники ТЦК вручають повістки разом з правоохоронцями

5611 0
Уповноважені з ТЦК не можуть самостійно зупиняти людей.
ФОТО: LEXINFORM.COM.UA

ФОТО: LEXINFORM.COM.UA

Уповноважена особа Територіального центру комплектування не має права зупиняти людей для перевірки документів та вручення повісток, тому вони це роблять із представниками правоохоронних органів.

Джерело: Міністерство юстиції України

«Перевіряти документи мають право уповноважені представники Національної поліції, СБУ, Національної гвардії, Держприкордонслужби, ДМС, Держмитслужби та Збройних сил, які визначені в наказі коменданта», – йдеться у повідомленні.

Тому сформувалася практика, коли працівники ТЦК спільно із представниками Нацполіції здійснюють вручення повісток, пояснюють у Мін’юсті.

Нагадаємо, що деякі військовозобовʼязані нехтують своїми обов’язками, затвердженими законодавством, що суттєво ускладнює мобілізацію та призводить до того, що територіальні центри комплектування та соціальної підтримки не мають необхідної та актуальної інформації про них.  Через це виникає потреба вручати повістки не лише за місцем проживання та роботи громадян, а й у громадських місцях.

Читайте також: Військовий комісар з Львівщини пояснив, чому повістки вручають у громадських місцях

Вручення повісток в громадських місцях не суперечить законодавству України, а гарантії дотримання конституційних прав громадян на судове оскарження будь-яких незаконних рішень або дій органів влади забезпечують Конституція України та судочинство під час воєнного стану.

Додамо, 24 лютого у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням в Україні ввели воєнний  стан та оголосили про загальну мобілізацію. На сьогодні по всій країні триває укомплектування особовим складом підрозділів ЗСУ та інших військових формувань. Більше про те, як відбувається мобілізація, кого можуть, а кого ні взяти до війська, читайте у матеріалі.

________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!