Чому Рясне може стати «островом» та підбірка денних таборів для дітей у Києві. Підсумки доби

943 0
Нині 9 травня та 440 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнад небезпеки на Львівщині пролунав о 11:56, відбій – о 12:38. Відбувся зліт МіГ-31К, носія ракет «Кинджал».

Сигнал небезпеки пролунав вдруге у ніч на на 9 травня. О 04:45 повітряна тривога була оголошена на всій території України. Відбій – о 06:04.

«За попередньою інформацією, в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено близько півтора десятка  ворожих повітряних цілей! Влучань не допущено. Попередньо, без жертв і серйозних руйнувань внаслідок падіння уламків», – зазначили в КМВА.

На цю ж тему: У Чорномі морі росіяни тримають у бойовій готовності 32 крилаті ракети. На чергуванні 15 ворожих кораблів.

Ситуація на фронті: Польща передала Україні 10 винищуващів МіГ-29. Раніше, 5 квітня, президент Польщі Аджей Дуда заявив, що його країна вже поставила Україні вісім МіГ-29. Крім того, 13 квітня Німеччина погодила заявку Польщі на передачу винищувачів з запасів Україні. Словаччина також відправила нам усі 13 МіГ-29.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На цих ділянках фронту відбито 42 атаки противника, тривають важкі бої за Бахмут і Мар’їнку.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 19 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено 2 склади боєприпасів та ще 3 важливих ворожих цілі. Знищено розвідувальний БпЛА типу «Zala».

Читайте також: Захисники і захисниці зі Львівщини можуть отримати матеріальну допомогу. Що для цього треба. Сума допомоги може становити від 10 до 25 тисяч грн.

Акцент дня: Довга історія короткого моста, або Чому Рясне може стати «островом». «У цьому «горлі пляшки» вранці можна застрягнути на пів години, затор на три кілометри. Міст аварійний. Скажіть, який інвестор захоче вкладати в цей район?» – обурюються мешканці мікрорайону.

Міст на перехресті вулиць Шевченка та Омеляна Ковча експлуатують уже 137 років, хоча термін його служби – 100. Через нього щодня проїжджає багато транспорту, зокрема громадського, і важких фур. Tvoemisto.tv дізналося, скільки ще протримається цей шляхопровід, коли тут нарешті з’явиться нова кільцева розв’язка та як вона вплине на подальший розвиток Рясного.

Ключові події:

1. В Україні запровадили нове свято 9 травня. Президент Володимир Зеленський підписав указ про святкування в Україні Дня Європи. Він також подав законопроєкт про те, щоб зробити 8 травня Днем памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На цю ж тему: Президентка Єврокомісії фон Дер Ляєн приїде до Києва 9 травня. «У День Європи, 9 травня, президент фон дер Ляєн відвідає Київ, де зустрінеться з президентом Зеленським, щоб підтвердити непохитну підтримку України з боку ЄС», – йдеться в повідомленні ЄК.

Та: Нині у Львові відзначатимуть День Європи. Програма заходів. У місті урочисто піднімуть прапор Європейського Союзу;

2. Радянський герб на Батьківщині-матері замінять тризубом. Початкова стадія процесу уже розпочалася.

На цю ж тему: Столичні активісти просять якнайшвидше демонтувати пам’ятник Пушкіну на Шулявці. Попри підтриманий закон «АнтиПушкін» про вилучення з Держреєстру окремих об’єктів культурної спадщини, активісти збирають підписи під петицією.

Читайте також: У Львові затримали хлопців, які слухали російську музику в центрі міста. Журналіст вирішив зробити зауваження, тому ввімкнув камеру на телефоні і підійшов до пасажирського сидіння. Пасажир пробував вибити з рук телефон, а потім намагався вдарити в обличчя;

3. Частину проспекту Чорновола планують відремонтувати за 10 млн грн. На відрізку від вул. Під Дубом до вул. Хімічної повинні провести повну заміну верхнього покриття, бордюрів, колодязів і люків. Договір з підрядником укладено на 10 млн грн. Роботи планують завершити до кінця тижня.

Читайте також: Київводоканал заговорив про здорожчання тарифу на водопостачання. Під час війни витрати на реагенти збільшились в рази, скаржаться комунальники;

4. Відпочинок і нові знання: підбірка денних таборів для дітей у Києві. Редакція «Твого міста» підібрала денні табори у Києві, куди ваша дитина може поїхати відпочити й отримати нові знання. У підбірці перевірені пропозиції з ночівлею і без.

Читайте також: В українських лісах заборонили висаджувати окремі види дерев. До переліку увійшли такі види, як в’яз низький, горіх чорний, дуб червоний, клен ясенелистий, черемха пізня, ясен пенсільванський;

5. 8 травня 23 роки з побиття Ігоря Білозіра. Факти про композитора. Його неочікувана трагічна смерть у 2000 році шокувала багатьох. Пропонуємо пригадати, якою була ця особистість.

Читайте також: Концерт Laud, стендап і кавовий фестиваль. Куди піти цього тижня у Львові. Ми зібрали головні події, які відбудуться у місті.

Погода у Львові: Цього тижня у Львові погоду визначатиме південна периферія антициклону над країнами Балтики. У вівторок та середу, 9 і 10 травня, синоптики прогнозують вночі та вранці заморозок. 9 травня істотних опадів не буде. Удень 11 – 16° тепла. 10 травня мінлива хмарність, удень 13 – 18° тепла. 11 травня заморозок на поверхні грунту 0 – 5°, вдень 13 – 18° тепла. 12 та 13 травня без істотних опадів. Температура уночі 12 травня 2 – 7° тепла, 13 травня 4 – 9°; вдень 16 – 21°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!