ЗСУ вже звільнили 6 тисяч квадратних км від ворога і чому важливо відсунути в бік культуру рф. Головне

1326 0
Нині 13 вересня та 202 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ситуація на фронті. Президент Володимир Зеленський повідомив, що ЗСУ вже звільнили понад 6 тисяч квадратних кілометрів нашої землі від окупантів. Рух наших військ триває.

Зокрема, учора деокуповано весь північний схід Харківщини, прапор України підняли у селі Тернова на кордоні з РФ. Сили оборони України на Донеччині увійшли до Святогірська і проводять зачистку місцевості.

ЗСУ звільнили на Херсонщині п'ять населених пунктів, зокрема  Високопілля, Новознесенське, Білогірку, Сухий Ставок та Миролюбівку. Загалом близько 500 квадратних кілометрів.

За даним Генштабу (станом на 6:00), успішно відбито атаки ворога в районах Зайцеве, Бахмута, Бахмутське, Красногорівки, Водяне, Безіменне та Новогригорівки. Авіація Сил оборони завдала 9 ударів, знищено дві позиції зенітних ракетних комплексів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили комплекс радіоелектронної боротьби, радіолокаційну станцію «Зоопарк», артилерійські підрозділи та склади боєприпасів.

Акцент дня. За Булгакова вчепилися, бо не знають Хвильового», – Катерина Сліпченко. Чому в часі війни треба закенселити культуру, культурних діячів і медіа росії, як не забавитись у меншовартість та чому ситуація з Центром Довженка, Держкіно та УКФ пов’язана з підозрами, висунутими львівським волонтерам, – у спецпроєкті «Акценти Твого міста» Тvoemisto.tv розповіла кінокритикиня і журналістка Катерина Сліпченко.

Чому це важливо?  Важливо не забавитися у меншовартість. Дуже багато представників тієї великої України, київської інтелігенції так вчепилися за Булгакова не тому, що це Булгаков, а тому, що не знають Хвильового. Вчепилися за Гоголя, а Стороженка в нас не перевидають.

Ключові події:

1. За два дні львівські десантники пройшли понад 150 кілометрів в тилу противника. Під час маршруту десантники робили засідки знищуючи живу силу та техніку противника.

2. Чи посилюватимуть у Львові карантинні обмеження через нову хвилю Covid-19. Мешканцям вже рекомендують носити маски та дотримуватися дистанції.

3. Майже на пів мільярда грн. Суд арештував львівське підприємство з російськими власниками. За інформацією Tvoemisto.tv, йдеться про ТОВ «Львівська ізоляторна компанія». Раніше, ще у 2019 р., бенефіціаром компанії у Єдиному державному реєстрі був зазначений громадянин рф Сергій Петров. Зараз – вказана громадянка Естонії Ольга Дубовіцкая, а засновником є естонська GIG HOLDINGS OÜ.

4. «Один з наймасованіших обстрілів енергетичної інфраструктури». Міненерго про удари по ТЕЦ.  Без світла залишились сотні тисяч мешканців на Полтавщині, Дніпропетровщині, Харківщині, Сумщині, Донеччині.

5. Діти зі Львівщини зібрали у США понад один мільйон гривень на літак для захисників. Спочатку вони влаштували благодійну постановку в одному з львівських бомбосховищ.

Події тижня. Опера «Мадам Баттерфляй» і благодійний концерт Tvorchi. Куди піти у Львові на тижні. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які можна відвідати на тижні 12-18 вересня.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!