Чому у деяких районах Львова погано чути сирени та де встановлять додаткові системи

1720 0
Якщо якась сирена не спрацьовує, мешканцям рекомендують повідомляти на «Гарячу лінію», щоб оперативно відремонтувати систему.

У деяких районах Львова під час повітряної тривоги мешканці погано чують або зовсім не чують звук сирен. Зокрема, вчора, 31 серпня, читачі Tvoemisto.tv повідомляли про такі випадки на вул. Зеленій (Старий Сихів), вул. Пулюя, вул. Чупринки, просп. Чорновола, вул. Шевченка. Чому стаються проблеми зі сповіщенням сирен, також де у Львові будуть встановлювати додаткові системи, у коментарі Tvoemisto.tv повідомив фахівець управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Орест Соколовський.

Читайте також: Додаток «Повітряна тривога» попереджатиме про хімічні атаки, радіацію та обстріли

З його слів, на території Львівської громади працює кілька видів систем оповіщення. Зокрема, встановлено 77 електромеханічних сирен, які працюють від інтернет-мережі. Також є 30 сучасних систем оповіщення. Крім того, про повітряну небезпеку чи відбій повідомляють через ІP-гучномовці, які керуються за допомогою ІP-боксів. Також у населених пунктах сирени вмикають через комплекси місцевих автономних систем, які регулюють у ручному режимі. Разом з тим, про повітряну небезпеку мешканців інформують з мобільних установок гучномовців, наприклад, на авто районних адміністрацій, комунальних підприємств.

«Ми слідкуємо, коли сирени виходять з ладу. Тоді підрядна організація НВП «Галтехноком» працює над їх відновленням. Щоранку перевіряємо, чи всі системи справні. Наприклад, станом на сьогоднішній ранок (1 вересня – ред.) лагодимо сирену у районі вул. Стрийської. Загалом ці 77 електромеханічних сирен ще з радянського часу, і вони можуть давати збій, особливо, якщо їх вмикають по декілька разів за добу. Часом сирени погано чути у будинках з металопластиковими вікнами. У разі проблеми ремонтуємо, а якщо є можливість, то замінюємо. Якщо певний район погано озвучується, відправляємо туди автомобіль з оповіщенням», – каже Орест Соколовський.

Читайте також: Як має працювати громадський транспорт на Львівщині під час повітряної тривоги. Пояснення

Якщо людина отримує сповіщення на телефоні, але не чує сирен на вулиці, обов’язково треба телефонувати на «Гарячу лінію міста» 15-80 і повідомляти про цей випадок. Ми це моніторимо та оперативно намагаємося відремонтувати систему.

Де встановлять додаткові системи оповіщення

Орест Соколовський додав, що у Львові цьогоріч суттєво збільшили кількість систем оповіщення. Також у деяких районах, зокрема віддалених від центру міста, планують встановити додаткові сирени. Оскільки є вулиці, де сповіщення чути дуже глухо або зовсім немає сповіщення. Йдеться про Сихівський, в тому числі район Старого Сихова, вул. Зелена, та Личаківський – район Кривчиць, вул. Богданівська, вул. Старознесенська, вул. Новознесенська – райони.

Нагадаємо, про те, як потрібно діяти під час сигналу «повітряна тривога», якщо ви у той час перебуваєте у транспорті, банку, торговельно-розважальному центрі чи на ринку, читайте за посиланням.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!