Чому у Львові досі не курсують автобуси на деяких маршрутах

3253 0
Автобуси маршруту №33 та №45 не курсують від початку повномасштабного вторгнення. Водночас у вересні обіцяли збільшити кількість громадського транспорту в місті.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові на початку повномасштабного вторгнення призупинили роботу низки маршрутів. Зокрема, автобуси №33 і №45 не курсували для економії коштів та через нестачу громадського транспорту і водіїв. Наразі ведуть перемовини щодо відновлення роботи маршруту №33. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів. 

«Зараз ми працюємо з перевізником АТП-14630 щодо відновлення 33 маршруту. Перевізник каже, що йому потрібен місяць, аби цей маршрут відновити. Ймовірно, це станеться в листопаді», – сказав він та додав, що водночас про відновлення курсування маршруту №45 поки не йдеться.

Читайте також: Стати на граблі вкотре, або чому депутати не підтримали експеримент з «е-квитком»

Орест Олеськів також зазначив, що у вересні збільшився випуск автобусів на окремих маршрутах. Зокрема, у комунальному АТП-1 додали 20 одиниць, ще деякі маршрути підсилили приватні перевізники. За його словами, у жовтні вже не планують збільшувати кількість громадського транспорту, оскільки не спостерігають значного росту пасажиропотоку. 

«Якщо порівнювати з літом, то пасажиропотік зріс, однак він не значний, як ми спостерігали традиційно в попередні роки. Можливо, це повʼязано з частково дистанційним навчанням, або ж новою хвилею захворюваності на коронавірус», – зазначив керівник управління транспорту та додав, що зараз транспорт справляється з тією кількістю пасажирів. А нещодавно підсилили маршрут 47а через його перевантаженість. 

Нагадаємо, що про те, коли можна «впіймати» останню маршрутку у Львові, що змінилося у громадських перевезеннях від початку повномасштабного вторгнення та чи вдається місту під час воєнного стану проводити закупівлі нових транспортних засобів, читайте в інтервʼю керівника управління транспорту ЛМР Ореста Олеськів на Tvoemisto.tv.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!