Чому в інфекційній лікарні Львова не ізолюють пацієнтів з підозрою на коронавірус

4627 0
У кожній палаті перебувають по кілька людей із непідтвердженими діагнозами.
Фото: Наталія Тімко/Фейсбук

Фото: Наталія Тімко/Фейсбук

Госпіталізовані із підозрою на коронавірус у Львівську обласну інфекційну лікарню пацієнти перебувають у палаті по кілька, тому що немає можливості розмістити кожного в окрему палату. Про це під час щоденного брифінгу в ЛОДА сказав голова Львівської облради Олександр Ганущин.

Нагадаємо, учора до Tvoemisto.tv звернулась одна з пацієнток, яку раніше госпіталізували до інфекційної лікарні у Львові з підозрою на коронавірус. За словами жінки, спочатку у маленькій палаті їх перебувало четверо, зокрема маленька дитина. Утім маму з дитиною згодом перевели в іншу палату. Також жінка зазначала, що вже кілька днів не має температури і почувається здоровою, тож боїться заразитись, якщо коронавірус підтвердять у сусідки за палатою.

Читайте також: Коронавірус і карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Т. в. о. директора департаменту охорони здоровя ЛОДА Андрій Васько сьогодні натомість зазначив, що у лікарні наразі госпіталізують в одну палату лише людей з одного епідвогнища – які живуть разом чи подорожували разом. Проте, коли кількість хворих зросте, не ізолюватимуть зовсім нікого, оскільки такої можливості нема.

«Пацієнти, у яких не підтвердиться коронавірус, ще протягом двох тижнів перебуватимуть на домашньому карантині, щоб виключити їх зараження від інших пацієнтів», – каже Андрій Васько.

А легкі форми, за його словами, у випадку заповнення лікарень лікуватимуть вдома.

Додамо, за словами Андрія Васька, достовірність експрес-системи на визначення будь-яку вірусу, зокрема коронавірусу чи грипу, надзвичайно мала. Тому пацієнтів, які потрапляють у інфекційну лікарню із підозрою на коронавірус, лікують симптоматично. Це роблять, каже він, незалежно від результатів тесту. А єдиним методом діагностики, що має високу достовірність, є метод ПЛР – мазків, зразки яких відправляють у референс-лабораторію в Київ. Тести до столиці відсилають за загальною процедурою, додає Андрій Васько, тому на результат можна чекати довго.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!