Чотири врятовані життя. У Львові 16 годин проводили пересадку органів від жінки-донора

14399 0
Нове здорове серце забилось у грудях 22-річного Василя.
Фото: Лікарня швидкої допомоги

Фото: Лікарня швидкої допомоги

Сьогодні вранці у Лікарні швидкої допомоги провели майже 16-тигодинну трансплантацію серця, печінки та нирок від посмертного донора – 45-річної жінки, яку напередодні не вдалося врятувати.

Читайте також: Шанс жити. Для чого і як у Львові проводять пересадки органів

Жінку госпіталізували 6 лютого із запамороченням та втратою свідомості. У неї був розрив аневризми, стан прогресивно погіршувався. Після тривалої боротьби їй констатували смерть мозку. Рідні жінки дали згоду на трансплантацію органів задля порятунку інших життів.

Як повідомили у лікарні, нове здорове серце забилось у грудях 22-річного Василя. Нирку отримала 36-річна Оксана, мама двох маленьких діток.

Ще одну нирку – 34-річний Ярослав, тато двох маленьких діток. Печінку отримала 48-річна Галина, мама трьох дітей.

Внаслідок цирозу печінки та кількох шлунково-кишкових кровотеч пані Галина уже неодноразово ставала пацієнткою лікарні, а рішення про пересадку пані Галина прийняла за 30 хв у лікарняній палаті.

Читайте також: Львівські лікарі віддають шану жінці-донору, яка врятувала чотирьох пацієнтів. Фото дня

Всі операцій відбувались водночас у кількох операційних. У пересадках брали участь близько 40 медичних працівників, зокрема медики з Інституту серця та Інституту хірургії та трансплантології ім.Шалімова.

Детальніше про те, для чого і як у Львові проводять пересадки органів, читайте у матеріалі.

Фото Лікарні швидкої допомоги


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!