Човни, насоси та жилети. До Львова з Італії прибула допомога для підтоплених карпатських сіл

1666 0
Незабаром гуманітарну допомогу надішле також Швеція.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

До Львова прибули два літаки із гуманітарним вантажем для допомоги регіонам Західної України, які постраждали від повіней. Йдеться про технічну допомогу – насоси, шланги, генератори, електростанції, бензопили, рятувальні жилети, пожежні рукави, намети та інше рятувальне спорядження, необхідне для ліквідації наслідків стихії.

Читайте також: Негода зруйнувала понад 100 і пошкодила понад 300 кілометрів доріг у Карпатах

Заступник керівника ДСНС Руслан Білошицький розповів, що це обладнання передадуть в Івано-Франківську область. За його словами, до ліквідації наслідків негоди задіяні всі сили і засоби підрозділів ДСНС, зокрема, і додаткові сили, які чергують в інші зміни. Додаткове обладнання від Італії допоможе рятувальникам швидше ліквідувати наслідки стихії.

За словами заступника голови ДСНС, стихія зруйнувала 150 км доріг та 95 мостів. Підтопленими лишаються 119 населених пунктів.

«У квітні Україна відправила до Італії гуманітарний вантаж для боротьби із коронавірусною інфекцією – 10 тонн антисептичного розчину. Сьогодні Італійська Республіка допомогла нам, коли в Україні сталося лихо», –  наголосив Руслан Білошицький.

Фото і відео Тараса Бабенчука



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!