Чи безпечно плавати в річках, озерах та морях цього літа. Пояснення експертки

3646 0
За словами вірусологині, море і сонце точно не сподобаються вірусу.
Фото: Озерний край

Фото: Озерний край

Щоб вірус досяг такої концентрації у воді, щоб щось потрапило в легені – це малоймовірно. Тому плавання у таких водоймах, як річка, озеро чи море не зашкодить. Про це в інтервю Ліга. Нет повідомила вірусологиня Анна Мироненко.

Щодо басейнів, то там воду дезінфікують, вона напівпротічна, є циркуляція води.

Читайте також: Мандрівка львівськими озерами

«Басейн дезінфікують хлором або іншими засобами знезараження. Вода тут загрози не несе, і в басейні ми близько не спілкуємось і не плаваємо на один квадратний метр. Дистанції в метр-півтора достатньо», – каже вона.

За словами вірусологині, море і сонце точно не сподобаються вірусу. Справа в дотриманні соціальної дистанції. Наприклад, де сім’я буде харчуватися на відпочинку – в ресторані чи вдома. Тобто при дотриманні соціальної дистанції у два метри можна спокійно і на пляжі полежати, і у воді поплавати.

Нагадаємо, що із 1 червня уряд дозволив в Україні відновити роботу фітнес-залів та басейнів, однак за низки умов.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!