Про дефіцит продуктів і чи зростуть на них ціни та гімн України у виконанні «Пташки». Підсумки доби

914 0
Нині 17 жовтня та 236 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Te.20minut.ua

Фото: Te.20minut.ua

Повітряна тривога: 12:30 у Львові та області пролунав сигнал небезпеки, о 13:32 – відбій. Була загроза атаки стратегічною авіацією з району Каспійського моря та запуску іранських дронів-камікадзе.

Вибухи в Києві  Ситуація на фронті. Уранці 17 жовтня в Києві пролунало три вибухи. Як повідомив мер міста Віталій Кличко, це сталося у Шевченківському районі – в середмісті столиці. В нежитловій споруді спалахнула пожежа, ушкоджені кілька житлових будинків. Медики – на місці. Інформація про постраждалих уточнюється.

За даними голови Офісу президента Андрія Єрмака, росіяни атакували місто дронами-камікадзе.

На південному напрямку війська рф намагаються згрупуватися, але мають величезні проблеми з поставками зброї, про це заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Дуже критичний стан у них зі спорядженням, з поставками, з логістикою, тому що підтягування резервів відбувалося саме через Кримський міст – майже 75% постачань».

Співвідношення втрат українських і російських військових на півдні становить приблизно 1 до 6,5, зазначила заступниця міністра оборони Ганна Маляр посилаючись на дані командувача оперативного командування «Південь» Андрія Ковальчука. Критична межа співвідношення втрат – 1 до 8, після якої армія противника буде психологічно «сипатись».

За даними речника Прикордонної служби Андрія Демченка, ситуація на кордоні з білоруссю наразі контрольована, змін не зафіксовано, за обстановкою з військами рф стежить розвідка.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Торське, Спірне, Соледар, Бахмут, Майорськ, Водяне, Красногорівку, Мар’їнку та Новомихайлівку Донецької області.

Авіація Сил оборони завдала по ворогу понад 30 ударів. Підтверджено ураження 25 районів зосередження озброєння, а також 6 позицій ЗРК противника. Також збито 15 ворожих БпЛА. Ракетні війська і артилерія уразили 2 пункти управління, позицію ППО та склад з б/к.

На цю ж тему: Росія почала вивозити з місць зберігання на авіабазах винищувачі МіГ-29

Читанка «Твого міста»: Історія життя Мирослава Симчича. Уривок з нової книги Любові Загоровської. Як прийшов в УПА легендарний командир на псевдо «Кривоніс», що побачив і пережив 99-річний герой України.

Tvoemisto.tv розповідає про книгу журналістки і письменниці Любові Загоровської «#МояУПА» від «Видавництва Старого Лева». Вона з’явиться у продажу вже наприкінці жовтня, а поки триває передпродаж новинки.

Цитата дня: «Коли у 2017 році я зустрілася з легендарним командиром УПА Мирославом Симчичем, то навіть не уявляла, що ця зустріч переросте у довжелезну дорогу. Кожна історія – унікальна, дуже травматична і дуже болюча. Але я розуміла, що мушу записати їхні розповіді, аби передати далі. Аби ці голоси бійців УПА залишилися з нами. Бо героям книги у час, коли ми розмовляли, було від 90 років і більше. Сьогодні наша країна проживає той самий досвід, що і коли було засновано УПА. Єдине залишається незмінним: українці як боролися, так і продовжують боротися за свою країну і свою Незалежність». (Авторка про свою книгу)

Ключові події:

1. Китай та Єгипет закликали своїх громадян негайно покинути Україну. Такі прохання пояснили «безпековою ситуацією»;

2. Яйця, цукор та олія. У Мінагро пояснили, чи буде дефіцит продуктів та чи зростуть на них ціни. У листопаді може відбутися певна стабілізація цін на продукти.

«Ми – аграрна країна і нетто-експортер аграрної продукції, тому наші внутрішні потреби ми точно задовільнимо повністю. На процеси ціноутворення продуктів впливатиме в першу чергу загальна інфляція, вартість енергоносіїв та логістики», пояснив заступник міністра аграрної політики та продовольства Маркіян Дмитрасевич;

3. Козицький закликав мешканців Львівщини не користуватися низкою електроприладів у певні години. Споживання електроенергії важливо зменшити з 8:00 до 11:00 год та з 17:00 до 23:00 год;

4. Львівський забудовник зводить житло поблизу аеропорту у зоні з обмеженнями. В облраді заявили про перевірку. Планують збудувати багатоквартирні будинки, що не передбачено генпланом;

5. У Львові врятували 14-річного хлопця з Лиману, у будинок якого вдарила російська ракета. Підліток наразі не може ходити та їсти, бо уламки ракети пошкодили його живіт та хребет.

Настрій дня: Перед матчем Шахтар – Донецьк гімн України виконала Катерина Поліщук (парамедикиня з «Азовсталі», позивна «Пташка»), а символічне введення м’яча зробив Михайло Діанов, захисник «Азовсталі».

Бабине літо у Львові: Потепління до +24 градусів. Якою буде погода у Львові на початку тижня.  У понеділок і вівторок у місті буде гаряче.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!