Чи допоможе цитування Шептицького політикам та загибель уродженців Львівщини під Харковом. Головне за минулу добу

1544 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: DW

Фото: DW

Covid-19 – Головне. Коронавірус – не грип, утім медики зазначають, що в сезон гострих респіраторних захворювань відрізнити інфекцію спричинену Sara-CoV-2 від ГРЗ за симптомами вкрай важко. Діагностувати інфекцію можна лише провівши тестування методом ПЛР, або ж ІФА.

Пацієнтам, які потребують планової госпіталізації, мають робити ІФА-тести безкоштовно, заявив міністр Степанов.

Читайте також: Фонтан не врятує або Чому у Львові розвалена екстрена меддопомога

Від ускладнень коронавірусу у світі померли 1 млн 2 тис. осіб. Найбільше жертв зафіксовано в США, Бразилії та Індії.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 319 хворих (148 за попередню). Разом 19 784. Одужали – 6 625 особи (+ 105 за дві доби), померло – 555 (+ 12).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 6 963 осіб (3 130 за попередню). Загальна кількість 198 634 пацієнтів. Одужало – 87 882 (2 749 за дві доби), померло – 3 959 особи (+132).

Перелік антилідерів змінився: Київ – 21 815 осіб (плюс 770 за дві доби), Львівська – 19 784 (+ 448), Харківська – 17 364 (+ 874) та Чернівецька області – 14 009 (+ 273 за дві доби).

Читайте також: Усе про авіакатастрофу військового літака Ан-26 на Харківщині в один клік. Фото, відео

Авіакатастрофа під Харковом. У авіакатастрофі літака АН-26 на Харківщині загинуло двоє уродженців Львівщини. Ростиславові Булію із села Торчиновичі на Старосамбірщині було 22 роки. А у Харківській обласній лікарні помер 20-річний уродженець Львівщини Віталій Вільховий. Він вижив під час падіння літака, але мав 90% опіків тіла.

Співробітники ДСНС завершили роботи на місці авіакатастрофи. Знайдено «чорні скриньки» літака Ан-26. Сьогодні почнеться забір ДНК-зразків у родичів загиблих, щоб ідентифікувати тіла курсантів і офіцерів.

Слуги народу. Минулого тижня до Львова з  візитом приїжджав президент Зеленський. Після цього у кількох львівських ЗМІ з'явились однакові матеріали із заголовками про те, що спільного у Зеленського і Митрополита Андрея Шептицького (без позначки про політичну рекламу). Директор Релігійно-інформаційної служби України та історик Тарас Антошевський заявив, що цитування Митрополита Андрея Шептицького стало модним серед політиків напередодні місцевих виборів, але навряд допоможе їм.

Читайте також: Як правильно заповнити новий бюлетень на місцевих виборах. Відеоінструкція

Нардеп від фракції «Слуга народу» Галушко заявив, що виходить з партії. За його словами, усі місця в списку «Слуги народу» в його окрузі продані

Протести в Мінську. В акції протесту проти фальсифікації виборів президента в Мінську в неділю взяло участь близько 100 тис. осіб, в різних містах Білорусі затримано близько 200 людей. Повідомляють також про мінімум 70 затриманих у суботу в Мінську, під час жіночого маршу.

Онлайн-трансляцію державних телеканалів «Білорусь 1» та ОНТ кібер-партизани перервали кадрами з побиттям учасників антиурядових протестів.

Війна у Нагірному Карабаху. Міністр оборони Вірменії заявив, що Азербайджан почав повітряну і ракетну атаку в напрямку Нагірного Карабаху. У свою чергу, Азербайджан поклав відповідальність за початок бойових дій на збройні сили Вірменії. В обох країнах оголошено військовий стан і загальну мобілізацію.

Читайте також: У Львові шукають 8-річну дівчинку, яка не повернулась зі школи. Фото

У Нагірному Карабаху повідомили про 16 загиблих і понад 100 поранених вірменських військових. Разом з тим, у Вірменії заявили, що армія Азербайджану втратила близько 200 людей, 30 одиниць бронетехніки та іншу техніку.

З обох сторін повідомляється про загибель мирних мешканців.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!