Чи є попит на оренду житла у Львові та скільки це зараз коштує

5442 0
Після початку великої війни попит різко впав на оренду дорожчих квартир.

У Львові найбільш затребуваними є бюджетні квартири з ремонтом. Їхня ціна коливається від 9 до 15 тис. грн. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила рієлторка Аліса Семенюк.

«На початку повномасштабного вторгнення ціни на оренду квартир у Львові різко виросли, подекуди в три рази. Але за півроку ціни почали знижуватись. За 9 тис. грн можна орендувати квартиру у цегляному будинку із санітарним ремонтом та меблями в хорошому стані. За 12 тис. може бути однокімнатна квартира у новобудові, якщо вона розташована в районах, які мають критичну інфраструктуру – ближче до вул. Стрийської», – пояснює вона. 

Читайте також: Скільки коштує оренда квартири у Львові. Актуальні ціни

Після початку великої війни попит різко впав на оренду дорожчих квартир. Вартість квартири з ремонтом у житловому комплексі стартує від 15 тис. грн і до 55 тис. грн. Рієлторка каже, що зараз набагато швидше здають квартири, де є генератор. Також більшість людей зараз купують або ж орендують приватні будинки за межами міста. Придбати особняк у хорошому стані можна від 150 тисяч доларів. 

«Якщо є можливість, то люди виїжджають за межі міста і купують будинок. Вони дивляться, чи є камін, інші джерела опалення, окрім газу, тощо. Вартість будинку залежить від його стану. Також продають зараз дачі, які можна купити орієнтовно за 25 тис. доларів», – зазначила вона. 

Нагадаємо, що детальніше про те, як війна та зміни в країні впливають на ринок нерухомості, можна дізнатися у матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням.

Антоніна Костик

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!