Чи є у Львові попит на придбання нового житла і якому помешканню нині віддає перевагу покупець

5855 0
Попит у придбанні нового житла нині справді відчувається, однак на це впливає низка факторів.
Фото: Unsplash.com

Фото: Unsplash.com

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила дослідження про те, скільки переселенців розглядають можливість залишитися жити на Львівщині навіть після того, як Україна переможе у війні з росією. Тих, хто хотіли би залишитися, – 26%. І, за словами представника компанії «Еко-Дім» Роман Бука, попит у придбанні нового житла нині справді відчувається, однак на це впливає низка факторів.

Йдеться, зокрема, про те, якою буде перспектива або наскільки швидко закінчиться війна, коли стане зрозуміло, що перебувати на Заході України – дійсно безпечно.

Читайте також: Оренда житла подорожчала майже у всіх регіонах. На скільки на Львівщині 

«Тоді ті люди, які потребують житла, остаточно зможуть прийняти для себе рішення. Хтось вирішить залишитися у Львові, хтось, ймовірно, поїде до інших обласних чи районних центрів, де вартість квадратних метрів може бути дещо меншою. Хтось буде повертатися до своїх домівок, якщо має куди і бачить у цьому якийсь зміст», – пояснює він у матеріалі Tvoemisto.tv Усі думали, що буде бум. Що відбувається на ринку нерухомості у Львові.

Тому, продовжує Роман Бук, станом на сьогодні багато відкладеного попиту. Як свідчить статистика, є люди, які хочуть залишитися у Львові і, маючи кошти на придбання житла або маючи можливість отримати ці кошти в перспективі, можливо, у кредит, чекають. Вони для себе мають вирішити, чи ці кошти їм заплатити за квартиру тут, чи, можливо, доведеться переїжджати в інший регіон. Окрім цього, із його слів, нині покупець віддає перевагу житлу або проєкту придбання житла, яке буде доступне у недалекому часі.

«Коли починаємо будувати будинок, то у нього мінімальна ціна, коли будинок має вже якусь ступінь готовності, то ціни трішки вищі – кожен обирає те, що для нього найбільше підходить. Але те, що здається у експлуатацію скоріше, на сьогодні користується більшим попитом, ніж ті квартири, які є на етапі фундаменту», – додає він.

Читайте також: Сіль, курс валют і білорусь, або Чому не варто вестися на інформаційні вкиди

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv запустило нову програму – «Тема тижня», під час якої у студії за участі експертів розбирають міські проблеми. Про ринок нерухомості, як він реагує на зміни у місті та країні, на що є попит, які ціни є на житло і чого очікувати на ринку найближчим часом розповіли представник компанії «Еко-Дім» Роман Бук та експерт компанії «Галицька нерухомість» Роман Юськів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!