Чи є загроза вторгнення з білорусі та що буде з погодою в найближчі дні. Підсумки доби

1188 0
Нині 31 жовтня та 250 доба героїчного протистояння російській агресії.
У білорусі росіян зустрічали з «хлібом-сіллю». Фото: Defence-ua.com

У білорусі росіян зустрічали з «хлібом-сіллю». Фото: Defence-ua.com

Ситуація на фронті: Військове угруповання в білорусі поки не має вигляду ударного, але ситуація може швидко змінитися після того, як ЗСУ деокупують Херсон. За словами керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, для росії залишається стратегічно важливим перерізати лінії постачання з Заходу. «Можна сказати, що це заповітна мрія російської федерації», – сказав він.

Як зазначають аналітики Американського інституту вивчення війни (ISW), російські сили знизили темп своїх наступальних операцій під Бахмутом 29 жовтня, ймовірно, після високоточного удару ЗСУ. Загинули близько 300 російських військових.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Зелене Харківської області; Білогорівку, Миколаївку і Новоселівське – Луганської; Авдіївку, Бахмутське, Веселе, Водяне, Майорськ, Мар’їнку і Новобахмутівку – Донецької.

В окуованій Херсонщині окупанти проводять вивезення обладнання вишок стільникового зв’язку у Донецьку область для розширення покриття так званих операторів зв’язку. Триває підготовка до евакуації підрозділів та техніки противника з правобережної частини області. Для цього встановлюються понтонні переправи та проводиться перевірка готовності барж. Дві з них успішно знищені підрозділами ЗСУ.

На цю ж тему: росіяни під час відступу вдвічі щільніше мінують територію. Ворог використовує цей спосіб як стримування українських військ.

А також: Україна отримала перевагу в артилерії над окупантами на півдні, − ЗМІ. Українські солдати знищують бронетехніку вартістю в мільйони доларів за допомогою дешевих власних безпілотників, а також більш досконалих дронів та іншого озброєння, наданого США і союзниками.

Благодійність для ЗСУ: Камери нічного бачення та авто. Що потрібно сьогодні для нашої перемоги. Tvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих львів’ян, які збирають необхідне для потреб військових.

Акцент дня: Це щось демонічне. Звідки прийшов Геловін і чим його варто замінити.  Це світське свято із релігійним корінням. Воно пов’язане із англо-сакською традицією. У світських реаліях воно стало елементом «страшилки», що поширився через культуру Голлівуду, фільми та хоррори. Це щось демонічне, щоби відвести увагу людей від всього прекрасного, від чеснот і краси до спотвореного.

Цитата дня: «У нашій культурі та нашій католицькій цивілізації місцем для маскараду є час Різдва. У християн є традиція колядування, вертепу – цілого театрального дійства. У дітей варто було б питати, що вони роблять і пояснювати їм нонсенс Геловіну. Можна представити їм це як щось недоречне, те, що взагалі не виражає суті святкування. Якщо ходити перевдягнутим по квартирам людей, то чого варто очікувати: благословення, налякати когось чи отримати цукерки?» (Отець Ігор Гнюс ОР, настоятель каплиці Розена)

Ключові події:

1. Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув ексдепутат Львівської міськради Юрій Лунь. Він був на фронті з 2014 року;

На цю ж тему: У Львові попрощаються з Василем Яворським та Геннадієм Кранцевичем, що захищали Україну;

2. Сину загиблого воїна з Львівщини подарували квартиру. Роман Гаврилюк з Буська на момент повномасштабного вторгнення був на роботі у Німеччині, але все покинув та повернувся захищати України;

3. У Львові оголосили набір волонтерів. як долучитись. У місті шукають охочих долучитися до команди медико-психологічної допомоги, що працює при Головному залізничному вокзалі міста. Тут волонтерять люди різних професій та різного віку: студенти, психологи, медики та навіть внутрішньо переміщені особи;

4. Чим займаються українці, коли немає світла. Опитування. Хатні справи – найпопулярніша діяльність, за ними з великим відривом йде відпочинок;

5. Три храми на Львівщині відтепер мають власні 3D-моделі. В області продовжують оцифровувати пам’ятки архітектури на випадок руйнувань через російські ракетні обстріли;

Погода у Львові: Синоптики розповіли, якою буде погода в останні дні жовтня у Львові. 1 листопада у Львові температура може піднятись до 21° тепла.

На цю ж тему: В останній день жовтня Україну прогріє до +19°. Практично без опадів.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!