Чи може Львівщина залишитися без хліба та коли чекати нового наступу на Київ. Підсумки доби

1205 0
Нині 8 жовтня та 227 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Ситуація на фронті. ЗСУ звільнили село Подоли на Харківщині, про це повідомив начальник штабу спецпідрозділу «Kraken» Костянтин Немічев.

Як заявив у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський, цього тижня ЗСУ звільнили на сході України 776 квадратних кілометрів території і 29 населених пунктів, зокрема шість на Луганщині.

Фото: Костянтин Немічев, Телеграм

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Виїмку, Бахмутське, Красну Гору, Бахмут, Майорськ, Озерянівку, Зайцеве, Одрадівку, Андріївку, Первомайське, Красногорівку, Веселе, Кам’янку, Побєду, Невельське, Новомихайлівку та Тернові Поди. Знищено ще одну понтонну переправу противника. Підтверджено інформацію про ліквідацію складів з б/к ворога поблизу Кінських Роздорів. 

Читайте також: Starlink працює з численними перебоями на передовій, це ускладнює деокупацію, – ЗМІ

Акцент Твого міста: На ринок хліба на Львівщині чекають зміни. Що відбувається. Навесні 2023 неподалік Львова планують відкрити новий хлібопекарський комплекс, власником якого є ексдепутат «Партії регіонів» з Харківщини. Дехто з експертів та політиків заявляють про те, що це становить загрозу продовольчій безпеці області та обурюються тим, що місцева влада посприяла введенню проросійського інвестора в регіон. Tvoemisto.tv дізналося, яка ситуація з виробництвом хліба.

Чому це важливо? Хлібний ринок досить складний за структурою, а монополія за великим рахунком зруйнує галузь. З точки зору продовольчої безпеки це небезпечно, тому що власник може припинити виробництво, і певний регіон може залишитись без хліба.

Акцент дня: Куди поїхали та ким працюють українці. Складено портрет трудового мігранта. Від 24 лютого і до середини вересня за кордон виїхало 8,2 млн українців. За даними прикордонної служби України, станом на середину вересня повернулося понад 7 мільйонів людей. Рекрутер Львівської консалтингової групи Оксана Абраменко в межах Forum West пояснила, чи справді українці можуть стати трудовими мігрантами, які у них мотиви залишитися за кордоном та що бізнес і суспільство в Україні можуть зробити для того, аби повернути людей.

Ключові події:

1. Командувач об’єднаних сил назвав умову повторного наступу росіян на Київ. На підготовку росіянам потрібно – 2-3 місяці. Разом з тим, командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв зауважив, що Київ зараз захищений краще, ніж був 24 лютого;

Цитата дня: «Він можливий. Для цього необхідно створити такі сили. На це знадобиться певний проміжок часу.

Щоб створити відповідні сили і ми це відчули, необхідно 2-3 місяці».

2. Шість людей на вакансію. Яка ситуація на ринку праці в Україні. З моменту повномасштабного вторгнення ринок праці поступово відновлюється і станом на вересень ми на етапі 45% за кількістю вакансій від довоєнного періоду;

3. На Львівщині почали встановлювати перші модульні захисні бункери. Вартість одного – понад 200 тисяч гривень;

4. Суд у Львові зобов’язав палія трави виплатити пожежникам 134 тисяч грн. Рятувальники ліквідували загоряння, що встигло поширитися на площу 400 кв м.;

5. Польські фірми відновлюють туристичні поїздки до Львова. Рішення про відновлення подорожей до Львова є реакцією на попит ринку.

Вихідні у Львові: Куди поїхати на вихідні. У колоритне галицьке село біля Львова. Tvoemisto.tv розповідає про знакові місця, цього разу – про унікальний музей, який мешканці створили самі. Хтось приніс скриню, хтось давню шафу, яка приїхала з Нью-Йорка.

А також: Благодійні події на підтримку ЗСУ. Куди піти у Львові на вихідні. Пропонуємо підбірку подій у місті на 8-9 жовтня.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!