Чи можуть львівські школярі не оплачувати проїзд у громадському транспорті. Пояснення

9297 0
Діти, які вчаться, мають право безкоштовно їздити громадським транспортом упродовж цілого дня, за умови, якщо мають учнівське посвідчення.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Починаючи з цього тижня, 22 листопада, учні середньої та старшої школи відновили очне навчання. Тижнем раніше за парти повернулися і початкові класи. Так, діти, які навчаються, мають право безкоштовно їздити в автобусах упродовж усього дня за умов, якщо в них є учнівське посвідчення. Про це сьогодні у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Усі пільговики, крім учасників бойових дій, можуть безкоштовно користуватися громадським транспортом лише в період з 11:00 до 16:00 години. Але це не стосується школярів, навчання яких відновили у Львові», – пояснюють у пресслужбі Львівської міської ради.

Читайте також: «Так вчитись нереально». На Львівщині бракує техніки для вчителів та учнів в онлайн-форматі

Таке правило продовжує діяти на час, поки Львів залишається у червоній зоні епіднебезпеки.

Натомість, як повідомляють Тvoemisto.tv читачі, вчора в автобусі №10, який курсує з ТРЦ Кінг Крос Леополіс до головного залізничного вокзалу, поблизу Стрийського автовокзалу водій автобуса все ж відмовив дитині у безкоштовному проїзді.

«Керуючись протоколом про те, що пільговики можуть їздити в автобусі з 11.00-16.00 або оплачувати проїзд, дитині відмовили у безкоштовному проїзді. Зателефонувавши на гарячу лінію, з'ясувала, що за протоколом 53 від 13.11.21 діти можуть їздити у транспорті з учнівським квитком. Діти можуть бути достатньо дорослими, щоб самостійно їздити у транспорті, але недостатньо дорослими, щоб сперечатися з водіями», – кажуть читачі.

Нагадаємо, що Львівська область цього тижня, відповідно до карантинних індикаторів, може покинути «червону» зону епідемічної небезпеки.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!