Чи можуть закрити школи Львова через поширення штаму Омікрон. Пояснення

2521 0
Вакцинацію від Covid-19 вже отримали 99% вчителів львівських шкіл.
фото: ridna.ua

фото: ridna.ua

Перехід шкіл на дистанційне навчання у разі поширення нового штаму коронавірусу «Омікрон» наразі не є доцільним. Тим більше майже всі вчителі львівських шкіл є провакцинованими. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила виконувачка обов’язків начальника управління освіти ЛМР Леся Васюта.

«Вакцинацію від Covid-19 вже отримали 99% вчителів львівських шкіл. Зараз ситуація із коронавірусом у нас є стабільною, тому маємо надію, що так триватиме і далі. Також дуже сподіваємося, що через поширення штаму «Омікрон» школи не доведеться закривати», – каже вона.

Читайте також: Омікрон: більш заразний, менш смертельний

Також наразі немає підтверджень та інформації про те, що цей штам має негативний вплив на захворюваність серед дітей. За словами освітянки, учні львівських шкіл вчаться наразі офлайн, лише у кількох навчальних закладах діє змішаний формат навчання.

«Із кінця цього тижня школярі та вчителі йдуть на канікули. Звісно, є пересторога, що після новорічно-різдвяних свят кількість хворих може зрости, але, сподіваємося, що діти повернуться до навчання також за парти», – додала Леся Васюта.

Читайте також: «Краще втратити плани, ніж втратити життя». ВООЗ закликала на свята посидіти вдома

Нагадаємо, штам коронавірусу Омікрон поширюється швидше, ніж Дельта, і може заражати людей, які вакциновані або одужали від Covid-19. Клінічно розрізнити штами, наприклад, «Дельта» від «Омікрон» складно, можна лише лабораторно і то завдяки так званому секвенуванню. У Львові такої можливості немає, тому тести скеровують у столичні референс-лабораторії або регіональні європейські лабораторії.

 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!