Чи підвищать медикам зарплати до 20 тисяч гривень. Пояснення МОЗ

3095 0
Одночасно збільшити заробітну плату до такого рівня – важко, тому зміни будуть поступові.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов планує підвищити заробітну плату лікарям до 20-25 тисяч гривеньОднак зазначає, що такі зміни будуть проводити поступово. Про це очільник МОЗ розповів на брифінгу сьогодні, 17 липня. 

«Ми послідовні, у цьому у нас є підтримка президента країни, і повинні вивести заробітну плату наших медичних працівників на достойний, адекватний та справедливий рівень. Що стосується конкретних цифр, то, вважаю, що мінімальна заробітна плата лікаря, який приходить після інтернатури, повинна бути в межах 20-25 тисяч гривень. Це справедливий рівень початку кар'єри лікаря», – каже Степанов. 

Читайте також: Нема лікарів від Бога або Як реформа медосвіти зачепить кожного з нас

Міністр зазначив, що одночасно збільшити заробітну плату до такого рівня – важко, тому зміни будуть поступові.  

«Одночасно за один день зробити підвищення заробітної плати до 20-25 тисяч і решти розрахунків для медичних працівників – достатньо важко.  Але я хочу наголосити, на послідовні політиці влади щодо підвищення зарплати медичним  працівникам», – додав він.

Що стосується підвищення, яке буде відбуватися з 1 вересня, то воно розраховане таким чином: лікарям підвищать зарплату на 3,5 тисячі гривень, середньому медичному персоналу – на 2, 5 тисячі, молодшому медичному персоналу до 1250 гривень.  

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я зареєструвало проєкт наказу, в якому йдеться про зниження прохідного балу «Крок-2» та «Крок-3» – іспитів для студентів-медиків на 10%.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!