Чи планують у Львові зводити ще будинки для переселенців і за яких принципом туди заселяють

2026 0
Окремого відбору, за яким переселенців заселяють у модульні будиночки, немає.
Фото Івана Станістлавського/Твоє Місто

Фото Івана Станістлавського/Твоє Місто

У Львові ведуть перемовини щодо зведення наступних будинків для переселенців. Станом на сьогодні в місті вже облаштували три модульних містечка, де проживає орієнтовно 1 тисяча українців. Про це у відповідь на запитання журналістки Tvoemisto.tv повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми маємо попередні розмови щодо нових будівель для переселенців, але почали зараз зводити будівлю вже для постійного проживання, яка швидко будується. Це буде будинок із дерева, де мешкатимуть жінки, що очікують народження дітей»,  каже він.

Читайте також: На Сихові відкриють модульне містечко для переселенців

Загалом планують, що там буде жити 160 людей. Такий кампус, за словами міського голови, мають відкривати в липні, наразі роботи ще тривають. Андрій Садовий також пояснює, що окремого відбору, за яким переселенців заселяють у модульні будиночки, немає. Ті, хто першими звертаються, отримують таку можливість. Як правило, у модульних містечках мешкають переселенці зі Сходу та Півдня України: жінки, діти, літні люди. 

Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, охочі поселитися можуть звертатися за телефоном гарячої лінії (032) 254 60 15, за яким формується черга. Так, у місті працює низка координаційних центрів, які допомагають вимушно переміщених особам. 

Читайте також: Біль за білими дверима, або Чому Зоя боїться грому

Нагадаємо, 3 травня підписали Меморандум про співпрацю між Товариством Червоного Хреста України та Львівською міською радою щодо зведення будинків для тимчасового проживання вагітних жінок, які виїхали з місць активних бойових дій до Львова. Сума інвестицій у будівництво – 26 млн грн.

Ольга Коваль

Відео Антоніни Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!