МОЗ може розширити перелік професій, яким обов'язково потрібна вакцинація від Covid-19

3053 0
Йдеться про працівників галузі соціальних послуг, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів, підприємств тощо.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

На затвердженні в органів виконавчої влади вже є наказ про розширення переліку професій, які мають обов'язково вакцинуватися від коронавірусу. Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу сьогодні, 4 листопада.

Йдеться про працівників галузі соціальних послуг, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів, підприємств, установ, організацій, включених до переліку критичної інфраструктури, у тому числі «Укрзалізниця».

Читайте також: У Львові пропонують тестувати школярів та вчителів на Сovid-19

Водночас, за його словами, довідку форми 063 про проведення одного щеплення можна отримати в пунктах щеплення. У застосунку або на порталі «Дія» – згенерувати жовтий сертифікат. Ці документи слугуватимуть підтвердженням неухилення від щеплень. Водночас відсторонюватимуть від роботи тих працівників, які умисно ухиляються чи відмовляються від вакцинації.

«Працівники, які отримали принаймні одну дозу вакцини, не можуть бути відсторонені від роботи, оскільки вже не йдеться про відхилення або відмову від вакцинації. Ми розуміємо, що така людина прихильна і вона просто не встигла пройти весь курс щеплення», – каже він.

Читайте також: Наступного тижня невакцинованих львів'ян певних категорій почнуть відстороняти від роботи

Нагадаємо, наступного тижня, 8 листопада, в Україні відсторонятимуть від роботи працівників освіти і посадовців, які не мають щеплень проти Сovid-19. При тому без збереження заробітної плати. Перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації, затвердило Міністерство охорони здоров’я, згідно з постановою Кабміну № 1236.

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомляв про те, що тим, у кого є медичний відвід і реальні протипокази для вакцинації від коронавірусу, видаватимуть медичні довідки встановленої форми. Перелік абсолютних медичних протипоказів для кожної людини буде різним, що оцінюватиме лікар.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!