Чи зросте вартість вивезення сміття для львів’ян після будівництва сміттєпереробного заводу

2154 0
Водночас продукти переробки сміттєпереробного заводу складатимуться з п'яти компонентів.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові розпочнуть не раніше, ніж за пів року. Наразі визначили компанію, що виконуватиме підготовчі роботи. Однак, як повідомив під час інтерв’ю Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, вартість вивезення сміття для львів’ян після облаштування заводу не зросте.

«Поясню чому: у нас послуга поводження з відходами має складатися з трьох компонентів, одного з яких на сьогодні просто нема. Нема компонента перероблення відходів. Ми їх лише збираємо і вивозимо на сміттєзвалище. Тому вартість не зростатиме», – каже він.

Читайте також: Як у Львові перероблятимуть сміття у добриво. Приклад Польщі

Водночас, за словами Вадима Ноздрі, продукти переробки сміттєпереробного заводу складатимуться з вторсировини, інертної фракції (це камінь, скло), альтернативного палива, технічного компосту (оброблена органічна фракція, яку будуть використовувати для формування родючого шару в проєкті рекультивації Грибовичів) та залишки.

Нагадаємо, у лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проект сміттєпереробного заводу. На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній. До другого етапу тендеру пройшли 5 компаній. Наприкінці минулого року міськвиконком погодив проектування майбутнього комплексу.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!