Як має працювати громадський транспорт на Львівщині під час повітряної тривоги. Пояснення

7504 0
Рішення про зупинку приймає водій з огляду на ситуацію.
ФОТО: LVIVPORT.COM

ФОТО: LVIVPORT.COM

Під час повітряної тривоги громадський транспорт має доїхати до найближчої зупинки та зупинитися, а водії – вказати пасажирам, де поблизу є укриття. Такі рекомендації надали всім перевізникам на Львівщині, які виконують міські, приміські та внутрішньообласні рейси. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

«Усім транспортним підприємствам на Львівщині надали рекомендації, згідно з якими громадський транспорт після ввімкнення сигналу «повітряна тривога» повинен зупинитися на найближчій зупинці, водій має сказати пасажирам, де є найближче укриття. Кожен водій поінформований, де поблизу зупинок розташоване сховище. Це стосується і міста, й області», – каже чиновник.

Читайте також: У Львові відновив роботу автобусний маршрут №17

З його слів, Львівська ОВА передала ці рекомендації усім перевізникам, натомість власники компаній та водії можуть діяти, виходячи з ситуації. Бо, наприклад, у Львові зупинка повністю усього громадського транспорту – автобусів, трамваїв, тролейбусів – спричинить колапс.

«Розумієте, якщо ми під час кожної повітряної тривоги будемо зупиняти транспорт, не зможе вчасно, приміром, доїхати «швидка» чи служби надзвичайних ситуацій. Рекомендації на вибір транспортної компанії та водія. Тобто наша позиція не є кардинальна щодо зупинки транспорту, а вже з огляду на ситуацію, яка виникає», – пояснює Юрій Бучко.

Читайте також: Закупівлю потягів для проєкту «Lviv City Express» призупинили через війну

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у місті ще від початку введення воєнного стану діє правило, що під час повітряної тривоги транспорт має зупинятися, а пасажири – переходити до найближчого укриття. Окрім цього, у Києві від 1 серпня наземний громадський транспорт мав би зупинятися на час тривоги, а пасажири – залишити салон та пройти до укриття. У КМДА зауважили, що метрополітен, як і раніше, під час повітряної тривоги не перевозитиме наземними ділянками та закриватиме роботу станцій відкритого типу.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!