Чи зима, чи літо – дистанція має бути. Епідеміологиня про відпочинок львів’ян на озерах

2461 0
Хоч люди відпочивають на відкритому повітрі, але це не гарантує захисту від інфікування.
фото: vicarman.livejournal.com

фото: vicarman.livejournal.com

На водоймах поблизу Львова – у Ясниськах, Задорожньому, Брюховичах – пляжі у сонячну погоду переповнені львів’нами, які рятуються від спеки. Львів’янка Ірина Сало на своїй фейсбук-сторінці пише, що коли побачила кількість відпочивальників на під'їзді до самого озера, то передумала відпочивати у такому багатолюдному місці.

У Задорожньому зранку на пляжі ще трохи є місця, але після обіду пляж заповнений.

Читайте також: Де поплавати влітку. Перелік озер біля Львова, локації та ціни

Епідеміологиня Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру Оксана Пушкарьова каже, що на свіжому повітрі перебувати потрібно, а вірус на траві чи піску гине, але дистанція між відпочивальниками є обов’язковою.

«Неодноразово епідеміологи наголошують, що вірус найчастіше передається при безпосередньому контакті із хворою людиною. Це можливо, якщо між людьми, які спілкуються, менше одного метра відстані. А якщо це спілкування на підвищених тонах або якась сварка, якщо ви активно спілкуєтесь, то можна заразитись навіть на відстані у два метри», – розповіла Оксана Пушкарьова у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Запам'ятайте це, якщо вже зібрались на шашлик, у спортзал чи Карпати

При спокійному спілкуванні, зазначає вона, дистанція між хворою і здоровою людиною має бути більше одного метра, щоб вірус не передався іншій людині.

«Кожен для себе має зрозуміти, що соціальна дистанція зараз є найголовнішим. Це не залежить від того, чи це зима, чи це літо», – додає епідеміологиня.

Фото: Твоє місто і Юрій Вікалюк/Варта-1


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!