COVAX до кінця травня має виділити Україні 1,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca

1028 0
Україна також отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer/BioNTech.
Фото: Центр легеневого здоров

Фото: Центр легеневого здоров'я

До кінця травня Україна має отримати 1,776 мільйона доз вакцини від Covid-19 AstraZeneca/Oxford спільного виробництва шведсько-британської компанії AstraZeneca та дослідників з Оксфордського університету у межах програми COVAX, повідомляє пресслужба ЮНІСЕФ.

Читайте також: Як проходить вакцинація у Львові. Від питань до відповідей

Також Україна зможе отримати 117 тисяч доз вакцин від Pfizer/BioNTech. Цього препарату у першому раунді постачання вакцини не буде, хоча раніше у ЮНІСЕФ зазначали, що його можуть передати наприкінці лютого або на початку березня.

Загалом під час першого раунду програми близько 140 країн отримають 237 мільйонів доз вакцини AstraZeneca/Oxford та 1,2 мільйона доз вакцин Pfizer.

Читайте також: У Львові провели першу вакцинацію від коронавірусу. Хто отримав

Нагадаємо, 23 лютого в Україну прибули перші 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу CoviShield від виробника Serum Institute India. Це препарат, розроблений Oxford/AstraZeneca, який виробляється на потужностях в Індії. Вакцину схвалили для екстреного використання. Фактично, CoviShield – це та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає SII.

Вакцинація проти коронавірусу розпочалася в Україні 24 лютого. Першим вакцинованим в Україні став Євген Горенко – лікар-реаніматолог із Черкас, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні.  На Львівщині першою щеплення від коронавірусної інфекції отримала завідувачка 4-м відділенням Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян. Загалом щеплення у Львові вже пройшли більше 250 осіб, здебільшого це лікарі лікарень, де лікують хворих на коронавірус пацієнтів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!