Covid-19 у дітей, «червона» зона у Львові та новий штам коронавірусу. Головне

1450 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Iryna Olar on Pexels

Фото: Iryna Olar on Pexels

Через ситуацію, що склалася, лікарі львівських ковід-лікарень просять посилити карантин у місті. Близько половини ліжок у ковідних відділеннях лікарень заповнені хворими. 70% апаратів ШВЛ уже задіяні. Якщо динаміка захворюваності й надалі стрімко зростатиме, вже за 10 днів може скластися ситуація, що хворих не буде куди класти. 

У Львові з 30 жовтня встановлюють «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. Водночас обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані.

Читайте також: «Я не можу підвести маму». Історія дівчинки, яка об’єднала Львів

У Львові запустили новий проєкт для підтримки жінок із діагнозами раку шийки матки. Всі процедури та операції проводитимуть безкоштовно. Польська клініка «Szpital na Klinach» готова взяти 150 жінок з України, незалежно з якого регіону. 

У Львові знайшли тіло 19-річної дівчини, яка вийшла вночі з дому і не повернулася. Її знайшли у водоймі парку «Алтайські озера», правоохоронці встановлюють обставини смерті.

Що варто знати про коронавірус у дітей, чим він небезпечний і як не допустити ускладнення та госпіталізації.

Читайте також: На Львівщині після ДТП гелікоптер евакуював двох потерпілих

На Львівщині невдовзі може з’явитися новий варіант штаму Дельта-коронавірусу Дельта-Плюс. На сьогодні на Львівщині не виявили жодного випадку штаму Дельта-Плюс, хоча нещодавно глава РНБО Олексій Данілов повідомив, що таки випадки є.

У лікарнях Львова виник дефіцит експрес-тестів для виявлення антигенів, які дозволяють за лічені хвилини виявляти у пацієнтів коронавірус. 

Читайте також: Матч збірної України проти Сербії відбудеться у Львові

У Львові на вулиці Коновальця, 21 демонтували історичну віллу Йоанни Лоренца. Тут, за рішенням ЛМР, має з’явитися житловий багатоквартирний будинок на 6 поверхів з підземним паркінгом.

Читайте також: В історичному будинку на вулиці Стецька відреставрували балкони і фасад

Через захворюваність на коронавірусну інфекцію у Львові на карантин закрили два львівські дошкільні заклади – №48 та №42, що у Франківському районі. Серед захворілих на Covid-19 є і вихователі, і вихованці. 

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!