Пів шляху до подолання коронавірусу та раптова смерть Міська Барбари. Головне за добу

1396 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Photo by Alex Wing on Unsplash

Photo by Alex Wing on Unsplash

У Львові уже чотири міські лікарні приймають хворих на коронавірусну хворобу. Це міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, 8, 1 та 5 міські клінічні лікарні. Загалом у Львові зарезервували 2 200 ліжок для Covid-пацієнтів.

Сьогодні, 12 жовтня, у Львові та на Львівщині буде хмарно з проясненнями. Часом невеликий дощ, вранці слабкий туман. А ось у середу та четвер, 13 та 14 жовтня, буде хмарно з проясненнями. Часом невеликий дощ, в горах подекуди з мокрим снігом.

Читайте також: Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

Вчора, 11 жовтня, львів’янам розпочали опалювальний сезон. Опалення подаватимуть до усіх категорій споживачів – шкіл, садочків, лікарень та населення. 

Наразі у Львові не впроваджуватимуть вимогу пред'являти Covid-сертифікати у закладах через те, що рівень вакцинації у нас значно нижчий за європейські країни. 

Читайте також: Андрей Шептицький був стратегом на століття

Вчора, 11 жовтня, Львів сколихнула звістка про раптову смерть відомого музиканта Міська Барбару. 14 листопада йому мало б виповнитися 50 років. Спогади про музиканта від друзів, знайомих та прихильників читайте у матеріалі

На будинку №12 на вул. Драгоманова у Львові відкрили меморіальну дошку на честь Івана Вакарчука – українського фізика, професора, колишнього ректора ЛНУ ім. Івана Франка та ексміністра освіти і науки України.

Читайте також: В Україні вимагають заборонити концерти російських артистів. Петиція назбирала голоси

Біля торгового центру «Ашан», що на вул. Володимира Великого, 58 у Львові, облаштували розмітку для паркування автомобілів батьків із дітьми. «Ми зверталися в департамент патрульної поліції в Києві, вони мають право погоджувати розмітку, дорожні знаки, інші засоби організації дорожнього руху в експериментальному порядку. Нам їх погодили і це законно у Львові застосовувати. Зокрема, вели перемовини про таке облаштування з різними ТРЦ».

Конуси і фішки на паркомісцях у Львові – незаконні. Потрібно з'ясувати чи є у власника документ, який підтверджує, що це місце може використовуватись для службових потреб.

Читайте також: У Львові обрали нового голову Пласту 

З 14 жовтня на місяць для руху транспорту перекриють перехрестя вулиці Бандери з вул. Городоцькою на ділянці від вул. Тобілевича до пл. Кропивницького. На час робіт транспорт оминатиме закриту ділянку у напрямку до центру міста по вул. Тобілевича – вул. Федьковича, а в напрямку до Залізничного вокзалу – по вул. Короткій.

Сьогодні, 12 жовтня, на «Арені Львів» відбудеться відбірковий матч Чемпіонату світу-2022 з футболу між збірними України та Боснії і Герцеговини. Початок о 21:45. Для вболівальників, які хочуть потрапити на стадіон, встановили обмеження – впускатимуть тільки вакцинованих або ж тих, у кого буде негативний Covid-тест. 

Читайте також: Тиждень із Covid-19: смертність зросла на 34%, а рівень вакцинації першими дозами знизився на 16%

Роман Левчик розповів історію про те, як провів 13 днів у лікарні з хворим на коронавірус батьком. Tvoemisto.tv розпитало його про перебування у лікарні, а також дізнавалося про ситуацію з вірусом у лікарки-терапевта ковідного відділення лікарні.

Людство подолало майже 60% шляху для виходу з пандемії, але поява нових штамів та підвидів коронавірусу можуть значно віддалити завершення пандемії. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила докторка медичних наук, професорка, головна спеціалістка МОЗ Наталія Виноград. Більше тут.

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!