Дах монастиря капуцинів в Олеську повністю відреставрують за 19 мільйонів гривень

1718 0
Тут також відновлять дзвінничку.
Фото: kray.org.ua

Фото: kray.org.ua

В Олеську відремонтують дах колишнього монастиря капуцинів, що є фондосховищем Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького. Мінкульт виділив на це панад 19 млн гривень. Роботи виконує підрядна організація ПП «Спецавтогідробуд». Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів речник Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Василь Мицько.

Читайте також: Які пам'ятки на Львівщині можуть потрапити у програму «Велике будівництво». Перелік

Завершити відновлення даху над фондосховищем мають до кінця року.

«Плануємо, що до кінця року завершать відновлення даху. Повністтю замінять основу – дерев’яну конструкцію і черепицю. Фірма зобов’язується це завершити швидко. Намагаємось робити його якомога автентичнішим. Там була дзвінничка, її також відновимо», – розповів Василь Мицько.

Він каже, що під час Другої світової війни дах поруйнували вибухи й підпали і в радянський час його неякісно відновили.

«Його замінили неякісно. Перекриття було погане, затонке. Черепиця була важка, тому все і завалилось», – додав він.

У монастирі зараз фондосховище, там зберігають скульптури, меблі, об’ємні речі, каже Василь Мицько.

Читайте також: Як може виглядати Поморянський замок та парк біля нього після реконструкції. Візуалізація

Нагадаємо, у січні цього року частина даху монастиря капуцинів обвалилася. Тоді будівлю накрили плівкою. Колишній монастир капуцинів є пам'яткою архітектури національного значення. Він збудований у середині 18-го століття в стилі пізнього бароко та рококо.

Комплекси замків, що входять до маршруту «Золота підкова Львівщини» – Золочівський, Олеський та Підгорецький, а також П’ятничанську вежу передали на баланс міністерства культури у червні цього року.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!