Українців попередили про складні кілька місяців та бізнес просять перейти на нічну роботу. Підсумки доби

1346 0
Нині 22 жовтня та 241 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: росЗМІ

Фото: росЗМІ

Повітряна тривога. Сигнал тривоги на Львівщині пролунав о 15:15, відбій – о 16:28. Була загроза запуску ракет зі стратегічної авіації з білорусі.

Ситуація на фронті. Президент Володимир Зеленський у п’ятницю зібрав Ставку верховного головнокомандувача, де обговорювався захист від ракет і дронів ворога, а також просування українських сил. За його словами, на сході та півдні України продовжуються активні бойові дії, і наші Збройні Сили зберігають ініціативу.

ЗСУ звільнили на Херсонщині 88 населених пунктів, а на Харківщині – 551 населений пункт. За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, у звільнених районах відновлюють роботу електромереж, відновили видачу пенсій та фінансової допомоги українцям.

Військова розвідка Міністерства оборони Британії вважає малоймовірним наступ росії з білорусі. рф навряд чи змогла сформувати там боєздатні формування: її війська сконцентровані в Україні. 

На цю ж тему: Збитки України від російської агресії становлять понад $127 млрд. Дослідження. В розрізі галузей найбільше постраждала металургія.

А також: Каховську ГЕС росіяни замінували ще у квітні, – розвідка. Якщо росіяни підірвуть дамбу, то в зоні швидкого затоплення опиняться понад 80 населених пунктів, включно з Херсоном.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Тернову Харківської області; Білогорівку та Золотарівку – Луганської та Лиман, Іванград, Соледар, Новокалинове, Озарянівку, Одрадівку і Первомайське – на Донеччині.

За наявною інформацією, окупанти, що залишилися в Херсоні, переодягаються у цивільний одяг та заселяються у залишені помешкання. Ворог готує Херсон до вуличних боїв.  В Енергодарі росіяни грабують залишені квартири та готелі, в яких проживали.

Керівництво рф намагається залучити до війни в України іноземних найманців. Зокрема, в одній із країн Близького Сходу триває вербування бойовиків.

Акцент дня: Довіра поступово змінює українців, – соціолог Данило Судин. Чому росіяни чекали повернення імперії і вважають путіна недостатнім патріотом, як після розвалу союзу ми пішли іншим шляхом та що вже змінила і ще змінить війна в українцях – у програмі «Акценти тижня» Tvoemisto.tv розповів доцент кафедри соціології Українського католицького університету.

Чому це важливо? До українців прийшло розуміння Батьківщини, яка варта того, щоби за неї боротися, що вона має бути незалежною. Інші зміни також поступово і непомітно прийдуть. Хоча й радянське залишатиметься з нами, але йому місце в музеях. Щоби ми пам’ятали: коли до влади приходить нелюдська система, то починає всіх дресирувати!

Ключові події:

1. «Потрібно це витримати». Данілов попередив українців про складні кілька місяців. Секретар Ради нацбезпеки та оборони заявив, що безумство в голові путіна посилилося;

Цитата дня: «Так, буде важко, буде складно, нам потрібно пройти цей складний період. Після того, як ми пройдемо саме цей період, він триватиме десь місяць-півтора-два, коли вже безумство в голові цього гітлера сучасності посилилося і не хоче звідти виходити. Нам просто потрібно зараз це витримати…

…Там (в росії – Ред) поселився терор проти власного народу. Вони там почалися, всі ці протести. Ми прогнозували їх на листопад. Цей період на росії вже почався. Всі кроки, які вони роблять, говорять про те, що впевненості у них нуль. І це кроки розпачу».

2. На Львівщині бізнес просять перейти на роботу в нічний час, де це можливо. Це дозволить пройти добове споживання електроенергії більш рівномірно;

3. Уряд змінив процедуру продовження дії закордонних паспортів. Зміни стосуються строку їх дії та вклеювання до них фотокарток дітей;

4. Суд розглядає справу коригувальника вогню по Яворівському полігону, де загинули 50 військових. Підсудний винним себе не вважає. Він стверджує, що насправді надсилав товаришу схему території, де збирає гриби;

5. 8-річний хлопчик із Львівщини зібрав понад мільйон гривень для ЗСУ. Він це зробив, співаючи патріотичні пісні.

Благодійність Львова: Що потрібно сьогодні для нашої перемоги. Перелік волонтерських збірок. Тvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих львів’ян, які збирають необхідне для потреб військових.

Фото дня: Екскурсія підземеллям у Львові, яке збудували з каміння замку, де жив князь Лев. Tvoemisto.tv побувало у підземеллі театру імені Марії Заньковецької, який колись був театром графа Станіслава Скарбека, разом з львівським дослідником підземель Андрієм Риштуном.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!