Львівський «Беркут» брав участь у вбивствах на Майдані. Колишньому командиру повідомили про підозру

1530 0
Його підозрюють у вбивствах на Майдані.
Фото умовне

Фото умовне

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення «Беркут». Під його керівництвом підрозділ з Львівщини разом з іншими 18 лютого 2014 року брав участь в умисних діях та вбивствах учасників Майдану.

Джерело: ДБР

Підрозділ застосував фізичну силу та спецзасоби, зокрема світло-шумові гранати виробництва рф, помпові рушниці, що були споряджені патронами зі свинцевою картеччю, проти мітингувальників на вул. Інститутській в Києві та прилеглих до неї вулицях. У результаті таких дій загинуло троє людей та близько 200 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Читайте також: У Львові розслідують смерть курсанта університету внутрішніх справ

«Фігурант підозрюється у перевищенні службових повноважень, вчиненні терористичного акту, організації спричинення тяжких тілесних ушкоджень, а також вчиненні умисних вбивств та закінчених замахів на вбивство двох і більше учасників акцій протесту. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що згідно з останніми даними Державного бюро розслідувань першим убитим під час Революції Гідності був львівський активіст Юрій Вербицький.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!