ДБР зупинило будівництво житлового кварталу на вулиці Княгині Ольги у Львові

10646 0
Слідчі перевіряють законність передачі землі під забудову посадовцями з Міноборони.
фото - @verstappen_photography

фото - @verstappen_photography

Слідчі західного теруправління ДБР розпочали досудове розслідування щодо передачі земель військового містечка №1 під забудову. Ідеться про ділянку у Львові на вул. Княгині Ольги, 1-5. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Читайте також: Міськрада львова скасувала документи на будівництво 5-поверхівки на Горбачевського

Розслідування розпочали за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами одного з відомств Міністерства оборони України, підроблення документів, розтрати військового майна та недбалого ставлення до військової служби, що заподіяло істотну шкоду.

Читайте також: Що потрібно перевіряти перед купівлею житла. Перелік реєстрів та документів

Зазначається, що посадовці Міноборони вийшли за межі своїх повноважень під час укладання договору на користування земельною ділянкою. Відтак, земля вибула із володіння користувача та перейшла підприємцям під забудову. У ДБР кажуть, що вартість земельної ділянки становить 45 млн грн.

Наразі за ухвалою слідчого судді накладено арешт на земельну ділянку із забороною проведення на ній будь-яких підготовчих чи будівельних робіт як забудовнику, так і будь-яким третім особам. Тривають слідчі дії.

Читайте також: Де у Львові не радять купувати житло. Мапа незаконних забудов

Додамо, що за даними спеціалізованого сайту ЛУН за адресою вул. Княгині Ольги, 1-5 триває будівництво ЖК «Львівська мрія». Замовником будівництва виступає Західне управління Капітального будівництва Міноборони, девелопером – будівельна компанія «Львівська мрія», а генпідрядником – ТзОВ «Енерджі плюс Україна».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!