Де шукати офіційну інформацію про можливий воєнний стан в Україні. Перелік ресурсів

3841 1
Міністерство інформаційної політики України закликає користуватися лише офіційними джерелами інформації та не поширювати непідтвердженні факти.
Фото: dpchas.com.ua

Фото: dpchas.com.ua

Сьогодні уночі, 26 листопада, Рада національної безпеки і оборони підтримала введення воєнного стану в Україні на 60 днів, утім запровадити його можуть лише після погодження у Верховній Раді. У Міністерстві інформаційної політики України закликають громадян користуватися лише офіційними джерелами інформації та не поширювати факти, не підтверджені офіційними спікерами уповноважених органів влади.

Читайте також: Фото дня. Під консульство Росії у Львові принесли паперові кораблики

До офіційних джерел інформації належать:

Введення воєнного стану в Україні регулює Закону України «Про правовий режим воєнного стану». Його запроваджують на всій території держави або у її частині у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності. 

Читайте також: Як працюватимуть банки у разі введення воєнного стану в Україні

Нагадаємо, зранку 25 листопада українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. Зі свого боку Росія заявила, що українські кораблі нібито порушили територіальні води Росії і увійшли в закриту акваторію. Ввечері того ж дня російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. За останніми даними, на суднах перебувають 23 українці, шестеро моряків дістали поранення. У ФСБ Росії підтвердили обстріл і затримання українських кораблів.


Читайте також:
26 Листопада, 2018 14:45
666 ... сказано -- не буди лихо поки воно спить тихо ... але ж ми --українці ... ми самі його знайдемо де б воно не ховалось ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!