Де у місті можна побачити Юрія Змієборця та з полону звільнили очільника «Азову» Львів. Підсумки доби

1231 0
Нині 7 травня та 438 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Ситуація на фронті: Внаслідок чергового обміну полоненими, додому вдалося повернути ще 45 українських захисників. Серед них 42 оборонці «Азовсталі». «Всі вони – нацгвардійці з підрозділу, створеного 9 років тому на азовських берегах. 35 рядових і сержантів, 10 офіцерів. Серед них є воїни, які одружилися під час оборони Маріуполя, на «Азовсталі», – розповів голова ОП Андрій Єрмак.

Серед звільнених очільник львівського «Азову» Святослав Сірий. Tvoemisto.tv раніше спілкувалося із мамою Святослава. У інтерв’ю вона розповіла про захоплення сина, як прийняв рішення вступити у »Азов» та як боролася за звільнення Святослава із полону. Деталі розмови – за посиланням.

За даними Генштабу (станом на 6:00), противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тривають важкі бої за Бахмут та Мар’їнку, загалом ворог здійснив близько 50 атак.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 10 ударів по районах зосередження противника та один – по його зенітно-ракетному комплексу. Уражено пункт управління і артилерійський підрозділ на вогневій позиції. Збито 7 ударних та 8 розвідувальних БпЛА.

Акцент дня: Де у Львові можна побачити покровителя міста Юрія Змієборця. Локації. У день святого Юрія, Львів відзначив День міста. Львівська екскурсоводка Олександра Дябіна розповіла про несподівані місця, де під час прогулянки можна побачити цього святого.

Читайте також: Львів’ян запрошують на екскурсії містом, щоб зібрати кошти для бійців. Соломія Трильовська проведе екскурсію Вулицею Пекарською.

Ключові події:

1. У Львові відбулися урочистості з нагоди дня міста. Фото та відео. Цьогоріч штандарт прапора Львова урочисто піднімав Роман Василюк, військовослужбовець 1-ї окремої бригади спецпризначення імені Івана Богуна. Боєць родом із Житомирщини, проте після того, як отримав поранення, проходить реабілітацію у центрі «Незламні». Перед Ратушею також встановили прапори усіх військових та оборонних структур України.

Читайте також: Тюльпани і магнолії. Квітучі локації Львова. Важливо, що подаровані сорти тюльпанів підібрали так, щоб вони цвіли якомога довше – коли одні квіти відцвітуть, то інші лише починатимуть;

2. За яких умов між Україною та Європою відкриють кордони. У Львові провели виїзне засідання Комітету ВРУ з питань інтеграції України до ЄС, де обговорили основні умови, які повинна виконати Україна у питанні прикордонної інфраструктури. Базовою вимогою є безпека кордону. Крім того, Україні необхідно зменшувати корупційну складову, яка є проблемою на українському кордоні.

Читайте також: У ще двох громадах на Львівщині декомунізували радянські пам’ятники. Від початку року у області демонтували 25 таких монументів радянщини;

3. Реконструкцію підпірної стінки на Бандери у Львові завершили. Які роботи виконують зараз. За словами очільника «Львівавтодору» Миколи Власюка, незабаром по всьому схилу почнуть висаджувати багаторічні зелені насадження. Заплановано, що там буде близько 1200 дрібних рослин. Щодо інших насаджень, то на підпірній стінці вже висадили 17 дерев.

Читайте також: Нині у Львові та області проведуть веломарафон. Частину доріг перекриють. Велосипедисти урочисто стартуватимуть о 10:25 на вулиці Стрийській, 202. Дистанцію спортсмени долатимуть дорогою Львів-Бібрка-Раковець. Перших фінішерів чекатимуть вже о 13:00. Загалом щоб здолати дистанцію у 85 кілометрів, учасники матимуть 4,5 годин. За підсумками змагань будуть визначені переможці у чоловічому та жіночому абсолюті;

4. В реабілітаційному центрі у Львові облаштують інклюзивний дитмайданчик. Він буде поділений на дві частини: для діток з розладами спектра аутизму та для діток, які мають більш фізичні обмеження. Роботи вже розпочала виконувати організація «The Bridge of life», яка понад 30 років допомагає дітям у різних країнах світу.

Читайте також: Транспорт на Львівщині облаштовують для людей із інвалідністю. У яких районах. Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту та зв’язку Львівської ОВА Степан Рудницький, йдеться про Львівський, Стрийський, Дрогобицький, Яворівський та Червоноградський райони. За його словами, за підсумками нових конкурсів кількість транспортних засобів, що пристосовані бля людей із інвалідністю, збільшуватиметься;

5. Віктор Винник і МЕРІ презентували пісню про Львів. «Хай все буде так» увійде до сьомого студійного альбому групи, назва якого ще не розголошується. Вихід платівки заплановано на початок літа, вона вміщуватиме десять композицій. Деякі з них виходили як сингли, але будуть і новинки.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!