Денис Шмигаль: новий прем‘єр-міністр України. Політична кар‘єра і коріння зі Львова.

10502 0
Львів’янин Денис Шмигаль став прем’єр-міністром. Його обрали на посаду після відставки Олексія Гончарука. Як він пов’язаний з Рінатом Ахметовим, ким працював до високої посади і які має особисті знайомства у Львові — у влозі «Про що говорить місто».

Вперше львів’янин став прем’єром. За Дениса Шмигаля нині проголосувала Рада. І про це говорить не лише Львів, а й вся країна.

Він працював на підприємствах олігарха Ахметова, однак оточення президента Зеленського йому теж не чуже. Денис Шмигаль добре знається з колишнім головою ОДА Львівщини Маркіяном Мальським та з діючим - Максимом Козицьким. Має понад 60 записів у трудовій книжці  і з його біографії випливає, що його мали б знати всі впливові підприємці та політики Львова та області. І тепер він прем’єр.

Політична кар’єра Шмигаля розпочалася ще 14 років тому - він став депутатом Винниківської міськради. Потім пробував пройти у Львівську облраду та у Верховну, але безуспішно.

Після невдалої спроби у 2019 році стати головою Львівської ОДА, Шмигаля призначили очільником Івано-Франківщини. А звідти він уже десантувався в уряд.

Перевагою Дениса Шмигаля є те, що він має досвід роботи у реальному секторі економіки. Його називають прекрасним виконавцем, він добре розуміє, що таке управлінська вертикаль і не буде виходити за рамки своєї компетенції. Недолік: навряд чи за місяць роботи в уряді Денис Шмигаль встиг зрозуміти усі виклики, які чекають на нього на посаді прем’єра.

Що з того Львову? Є надія, що завдяки Шмигалю не будуть гальмуватися на рівні уряду певні програми, які мали б реалізовуватися у місті та області. Та й його зв’язок з очільником області Максимом Козицьким теж мав би цьому посприяти.

Натомість «Слугам народу» приналежність Дениса Шмигаля до західного регіону мала б допомогти отримати підтримку на місцевих виборах. Але для цього потрібно, щоб діяльність очолюваного ним уряду не була провальною.

 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!