Штрафи для власників «євроблях» відтермінували до кінця року

2491 0
За відповідний законопроєкт проголосувало 311 депутатів.
фото: Дмитро Ларін

фото: Дмитро Ларін

Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за законопроєкт, яким продовжила до 31 грудня 2019 року пільговий період, протягом якого не накладаються штрафи за порушення митних умов ввезення автомобілів з єврономерами. Про це повідомляє Громадське.

За відповідний законопроєкт проголосувало 311 депутатів. Попередній закон, який відтерміновував штрафи для власників «євроблях» та продовжував дію періоду, протягом якого за порушення умов розмитнення машин не штрафували, до 20 листопада.

Читайте також: У митниці запустили калькулятор, який розраховує вартість розмитнення євроблях

Автори законопроєкту вважають, що таке послаблення «у повному обсязі своєї мети не досягло, через що виникла необхідність у внесенні змін до Митного кодексу».

Додамо, що раніше у Державній митній службі запустили калькулятор, який розраховує суму митних платежів для розмитнення автомобілів на єврономерах.

Нагадаємо, закон про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації ухвалили у листопаді торік. До 22 лютого розмитнити машину можна було зі знижкою 50%, а з лютого по 24 травня тривав перехідний період, за який водії ще могли розмитнити авто, але за повною вартістю.

На Львівщині за пільговий період розмитнили понад 11 тисяч автомобілів. Штрафи мали запровадити ще з 24 травня. Втім через протести, парламент вирішив відтермінувати штрафування на три місяці.

12 вересня Верховна Рада України ухвалила рішення про продовження пільгового періоду для власників автомобілів на іноземних номерах. За відповідний закон проголосували 284 депутати.Таким чином, штрафи з власників «євроблях» не мали стягувати до 22 листопада 2019 року.

Водночас Кабінет міністрів України ухвалив рішення не застосовувати штрафні санкцій за порушення умов митного ввезення автомобілів на іноземній реєстрації. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 2 жовтня. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!