Депутати погодили ДПТ у межах вулиці Коновальця, де зараз розміщений дитячий санаторій

1294 0
На цій території не передбачено житлового будівництва.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

Депутати Львівської міської ради 25 травня на сесії дозволили розроблення детального плану території в межах вул. Є. Коновальця, вул. Житомирської, вул. Гіпсової, вул. Г. Семирадського, де замість дитячого санаторію хочуть звести елітне житло.

Мова йде про плани будівництва компанії ТОВ «Скай Дістрікт» на території дитячого санаторію на вулиці Коновальця. За даними з аналітичної системи YouControl, компанією володіє Олександр Фтомін, він також є бенефіціарним власником «КУА «Авалон груп».

За зонінгом на території, де нині розташовані будівлі колишнього санаторію не передбачено житлового будівництва, ці землі призначені для будівництва лікувальних закладів. В інформаційній записці до проєкту ухвали було написано, що «прийняття ухвали дозволить розглянути можливість визначити коректну структуру перепланування кварталу». Ухвалу підтримали депутати «Європейської солідарності» (21 голос), «Варти» (7), «Голосу» (7), «Самопомочі» (4) і «Свободи» (3).

В зауваженні юридичного департаменту до ухвали проєкту зазначено, що враховуючи те, що проектом внесення змін до детального плану території буде необхідно передбачити зміну функціонального зонування території без внесення змін до генерального плану та плану зонування Львова, це суперечить Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та вимогам чинного законодавства України.

Читайте також: Депутати погодили ДПТ в районі площі Міцкевича, де хочуть збудувати підземний паркінг

Крім того, територія, охоплена проектом детального плану, розташована в межах історичного ареалу Львова. Також на території опрацювання детальним планом розташовані об'єкти нерухомого майна, відчуження яких відбулося у незаконний спосіб.

Нагадаємо, що будівництво житла на цій території передбачав детальний план територій, який депутати прийняли на засіданні 20 травня 2021 року, міський голова рішення ветував. У червні депутати не змогли подолати вето голови.

Детальніше про те, що відбулося із дитячим санаторієм на Коновальця і де оздоровлюють дітей у Львові, читайте у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!