Львівські депутати закликали Кабмін передати готель «Власта» у власність міста

1240 0
Будівлю закликають передати у власність Першого територіального медичного об'єднання Львова.
Фото: ФОТО: IURII GULIANYTSKYI

Фото: ФОТО: IURII GULIANYTSKYI

Сьогодні, 22 січня, відбулася позачергова сесія Львівської міської ради. Депутати фракції «Європейська Солідарність» ініціювали звернення до Кабінету міністрів, щодо безкоштовної передачі готелю «Власта» у комунальну власність Львівської територіальної громади. Відповідну ухвалу підтримали 47 депутатів ЛМР.

У зверненні йдеться про те, що у будівлі готелю «Власта» розміщуватимуть відділення КНП «Львівське територіальне медичне об'єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги». Приміщення використовуватимуть для реабілітації військових та лікування поранених переселенців, що прибувають із зони бойових дій до Львова. 

Читайте також: Готель «Власта» у Львові виставили на продаж за 7 млн грн

Як зазначили депутати, якщо Кабмін не погодить безкоштовну передачу готелю, то місто в особі КНП «Львівське територіальне медичне об’єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» візьме участь в аукціоні з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Готель «Власта» і спробує придбати його у комунальну власність Львова.

«Якщо через якісь механізми Кабмін не зможе передати готель у власність міста безоплатно, то нехай виручені з аукціону кошти передадуть на протезування постраждалих від агресії, які будуть проходити реабілітацію в центрі «Власта», – зазначив депутат фракції «Свобода» Андрій Гутник.

Зазначимо, що 20 січня Виконавчий комітет Львівської міськради визнав доцільним участь Першого територіального медичного об’єднання в аукціоні з продажу готелю «Власта», що на вулиці Клепарівській, від імені ЛМР. Цим рішенням Першому ТМО доручили сплатити реєстраційний внесок для участі в аукціоні у розмірі 1340 грн та гарантійний внесок у розмірі 1 398 719 грн за рахунок власних коштів підприємства.

Нагадаємо, що що фонд державного майна виставив на продаж готель «Власта», що на вулиці Клепарівській у Львові. Стартова ціна лоту становить майже 7 мільйонів гривень. Перше ТМО разом із Львівською міською радою готові викупити приміщення за стартовою ціною – 7 мільйонів гривень, та виплатити всі борги підприємства, що складають ще 8 мільйонів гривень. Зокрема, планують відремонтувати його та тимчасово поселяти тут пацієнтів, що потребують довготривалого лікування. Аукціон з продажу приміщення готелю «Власта» запланований на завтра, 23 січня.

Для довідки

«Власта» – двозірковий готель у Львові, (повна назва – Державне підприємство Міністерства оборони України Готель «Власта»), розташований в кілометрі від історичної частини міста, перед стадіоном СКА, за адресою: вул. Клепарівська, 30. 12-поверхову будівлю готелю «Власта» спорудили в 1976 році (архітектори Олександр Гукович та Алла Сімбірцева). На початку 1990-х готель перейменували (колишня назва «Росія»).  Готель у будівлі займає 9 поверхів і має 157 номерів на 289 місць.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!