Київ

Державна інспекція прийняла в експлуатацію відреставрований Річковий вокзал Києва

862 0
В результаті робіт збережено історичний фасад та цінні панно і, водночас створено всередині сучасний інтер’єр.
ФОТО: ДІАМ

ФОТО: ДІАМ

Державна інспекція архітектури та містобудування України прийняла в експлуатацію реставровану історичну будівлю Річкового вокзалу в Києві. Про це повідомляється на сторінці інспекції у Facebook.

Історичну будівлю Річкового вокзалу, збудовану ще в 1961 році, відреставрували, зберігши історичний фасад та цінні панно, а всередині створили сучасний інтер’єр.

Нині в будівлі розмістився Американський університет у Києві. Це перший в Україні приватний університет за високими стандартами американської освіти. Його відкрили у 2022 році в партнерстві із Arizona State University (ASU) – одного із найбільших університетів Америки, за сприяння українських та американських інвесторів.

У вересні 2022 року перші студенти університету розпочали навчання в онлайн режимі за трьома бакалаврськими програмами (Global Management, Business Administration, Software Engineering) та двома магістерськими (Global Management, Software Engineering). Вони мають можливість отримати дипломи як Американського університету в Києві, так і акредитований Америкою ступінь від Arizona State University (ASU).

Кампус університету має аудиторії, майданчики для зустрічей та спільної роботи студентів, конференц-зали, бібліотеку та ін.

«Поява таких сучасних прогресивних освітніх закладів відкриває величезні можливості для талановитої української молоді, адже якісь американської освіти не викликає сумнівів. Дуже важливо, що в процесі реставрації були дотримані будівельні норми, стандарти і правила. В результаті пам’ятка архітектури була не просто збережена, а й отримала нове життя», – зазначив т.в.о. Голови ДІАМ Олександр Новицький.

7 квітня головні інспектори ДІАМ видали сертифікат про прийняття в експлуатацію 1 черги будівництва – основних приміщень університету.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!