Київ

Деснянська РДА стала на захист поліклініки. Там відчинили центральний вхід, аби люди пройшли в укриття

1290 0
Частина мешканців таки опинилася в укритті, частина — ні.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

У Деснянському районі Києва працівник нічної зміни поліклініки № 3 під час повітряної тривоги відчинив людям центральний вхід, аби вони пройшли в укриття. Про це вранці 1 червня повідомив голова Деснянської районної адміністрації Дмитро Ратніков після гибелі трьох людей, включно з дитиною та скаргами мешканців про відмову полікліклініки впустити в укриття.

За його словами, частина мешканців опинилася в укритті, частина — ні. Три людини біля укриття загинули. Наразі зʼясовують усі деталі інциденту. Ратніков зазначив, що з самого ранку ведеться робота з керівництвом поліклініки та фахівцями департаменту муніципальної безпеки КМДА.

Як повідомлялось, поліція Києва відкрила провадження за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

За частиною другою статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки) можна отримати позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також штраф від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фахівці департаменту муніципальної безпеки Києва з’ясовуватимуть, чому не було доступу до укриття в поліклініці Деснянського району на яку впали уламки збитої ракети. Про це Кличко повідомив у Телеграмі. За його словами, відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава району, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. "Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні і невідкладно", - зазначив Кличко.

Біля поліклініки внаслідок нічної ракетної атаки Російської Федерації, за уточненою інформацією, загинула 9-річна дівчинка, її мама та ще одна жінка. Столичний мешканець, чия дружина загинула під час атаки росіян, розповів Суспільному, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

Фото жінки поруч із тілом своєї загиблої доньки біля поліклініки у Деснянському районі Києва облетіло ЗМІ. Фото: Getty Images
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!