Десятки тисяч вірян взяли участь у пішій прощі до Страдча. Фото дня

3111 0
Архиєрейську Святу Літургію очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.
фото: прес-служба ЛОДА

фото: прес-служба ЛОДА

Сьогодні, 26 червня, відбулась всеукраїнська проща до Страдча, присвячена пам’яті страдецьких блаженних, а також Дню Мирянина та 1030-річчю хрещення Київської Русі-України. До прощі долучилися десятки тисяч вірян, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Розпочалась проща у с. Ямельня на місці мученицької смерті блаженних о. Миколи Конрада і дяка Володимира Прийми, звідки прочани пішою ходою вирушили до площі біля Страдецької гори.

Там відбулась Архиєрейська Свята Літургія, присяга тверезості, молитва на освячення всякої речі та молитва до блаженних. Богослужіння очолив Блаженніший Святослав.

«Ми сьогодні бачимо Ісуса Христа, присутнього між нами. Зараз, у тій хвилині, у тій Божественній Літургії. Єдине, що може дати людині свободу, звільнити її від усього того, що поневолює – це її Господь і Спаситель. Хто не приймає Божого Духа, стає слабким. Адже справжня сила – в Божому Дусі, в Божій Правді», – наголосив Глава УГКЦ.

Довідково:

Страдч – це відпустовий Марійський паломницький центр, святиня УГКЦ. Віддавна славиться своїм підземним монастирем та Хресною Дорогою, яку Папа Пій ХІ наділив Єрусалимськими відпустами. На вершині 350-метрової гори – храм Успення Богородиці, поблизу якого і поховано мученика за віру, священика Миколу Конрада. 

Блаженний Микола Конрад – професор, католицький богослов, філософ, суспільний ідеолог – вважається духовним опікуном студентської молоді, а дяк Володимир Прийма – єдиний мирянин, який проголошений блаженним, – є опікуном мирян.

Хресну дорогу на Страдецькій горі запроваджено 1936 року. У радянські часи її було знищено, а відновлено вже у 1990-ті роки. Нині громада поставила нові скульптурні зображення станцій хресної дороги. Вважається, що тут відпускаються гріхи роду.

Фото прес-служби ЛОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!