На правах реклами

Дев’ять ідей, які батьки разом із дітьми мають втілити цього літа

2272 0
Довіряйте своїм дітям і відпускайте їх від себе – на цьому роблять акцент сучасні фахівці.

Літо – пора, сповнена емоцій та переживань, тому важливо прожити його на повну. Дитячі психологи дають 9 порад батькам про те, як наповнити літо новими враженнями, допомогти дитині відпочити і не забути все те, що вона вчила в школі й при цьому могла підготуватися до нового навчального року.

1. Пускати величезні мильні бульбашки. Вам знадобиться мильний розчин та аксесуар для бульбашок. Його можна зробити самостійно або ж купити в дитячому магазині. Найкраще це робити на свіжому повітрі, аби було достатньо простору для рухів, але можна і на балконі, якщо його розміри дозволяють.

2. Пускати повітряного змія. Ця гра сподобається як малечі, так і дорослим. Необхідною умовою для неї є вітер та відкритий простір.

3. Побудувати будиночок на дереві. Якщо ви живете у власному будинку, або у вас є дача, запропонуйте дитині побудувати халабуду. Малюк з задоволенням приєднається до заняття, тому це стане чудовою можливістю зблизитись з ним. Після завершення будівництва, не забудьте про аксесуари, які зроблять маленьке дитяче житло затишним.

4. Спостерігати за космічними об’єктами на нічному небі. Навіть, якщо ваші знання астрономії мінімальні, зараз існує безліч додатків на телефон, які допоможуть розібратись в сузір’ях. Це чудова нагода зацікавити дитину наукою.

5. Сходіть на пікнік. Пам’ятаєте смак печеної картоплі на вогні? Чому б його не повторити знову. Проведіть час на природі всією сім’єю, це допоможе розслабитись та зблизитись з дитиною. Спостерігайте за деревами, травою, птахами та комахами, готуйте смачну польову кашу, грайте в бадмінтон та засмагайте на сонці. Цей день точно залишиться у вашій пам’яті.

6. Виростіть сад. Якщо у вас є город або невеличка ділянка землі, малюк з дитинства відчуває зв’язок з природою. Якщо ж такої можливості немає, спробуйте виростити декілька рослин у горщиках на підвіконні. Зробіть малюка відповідальним за ваш сад та долучайте його до поливу та збору урожаю. Не забувайте його хвалити за допомогу.

7. Приготуйте саморобне морозиво. В мережі є безліч рецептів літнього делікатесу — обирайте той, що вам сподобався найбільше, або ж експериментуйте з різними смаками. Обов’язково залучіть до процесу дитину та питайте її думку з приводу того чи іншого рецепту, пояснюйте, що ви робите та навіщо. Якщо малюк вже досить дорослий та користується гаджетами, доручіть йому знайти потрібний рецепт та підготувати список інгредієнтів.

8. Навчіться розбиратись в хмарах. Колись люди вміли по хмарах визначати, якою буде погода. Є три основних типи хмар: перисті, купчасті та шаруваті. Перисті хмари тонкі, латки, розкидані високо в небі. Купчастими називаються хмари, схожі на величезні пластівці вати. Шаруваті хмари утворюються в нижній частині атмосфери та шарами закривають все небо або його основну частину.

9. Влаштуйте водяні бої. Прохолодна вода, яка обтікає шкіру в спекотну погоду – це справжня насолода. Якщо у вас досі немає водяного пістолета, зараз якраз час його придбати. На сайті Panama.ua ви знайдете все необхідне для того, щоб зробити це літо незабутнім для вашої дитини та отримаєте замовлення з доставкою до Львова.

Довіряйте своїм дітям і відпускайте їх від себе – на цьому роблять акцент сучасні фахівці. Для повноцінного особистісного розвитку дітям необхідно своєчасно набувати досвіду відповідальності і самостійності в прийнятті рішень. І тоді, їх можна не тільки відпустити в літній табір зі спокійним серцем, а й у доросле життя.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!